UBICI PLAĆENO KOKAINOM? Predsednik Vučić izjavio da se zna ko je likvidirao LJubomira Markovića, ali da se dokazi još prikupljaju

E. H.

13. 05. 2021. u 22:02

ISTRAGA o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće (37), ubijenog 1. novembra 2019. godine, ispred sportskog balona u Ulici Grčića Milenka na Voždovcu, došla je do saznanja da je on najverovatnije ubijen po nalogu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, vođa nove beogradske kriminalne grupe.

УБИЦИ ПЛАЋЕНО КОКАИНОМ? Председник Вучић изјавио да се зна ко је ликвидирао Љубомира Марковића, али да се докази још прикупљају

Vođa "Alkatraza" likvidiran 1. novembra 2019. / Foto N. Skenderija

Zločin je počinio jedan od njihovih "vojnika" sa tribina, koji je kasnije prebačen u Grčku. On je identifikovan i za njim je raspisana potraga, saznaju "Novosti".

O ovom zločinu, inače, u četvrtak je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je izjavio da se zna ko je ubio Markovića, i po čijem nalogu, ali i da se dokazi još prikupljaju, ne govoreći o imenima.

Osumnjičeni za ubistvo Markovića je, prema informacijama iz istrage, posle nekoliko meseci bekstva "pao" u Grčkoj sa lažnim dokumentima. Međutim, on je tada pušten pod još nedovoljno razjašnjenim okolnostima, jer je, navodno, kasnila potvrda iz Beograda da je za njim raspisana policijska potraga. Od tog trenutka njegova je sudbina nepoznata.

- Marković je poznavao svog dželata, upoznali su se na tribinama - navodi izvor "Novosti". - Zato je i potrčao kada ga je video, jer je znao o kome je reč i da je došao da ga ubije. Na snimku se jasno vidi konstitucija osumnjičenog i nije trebalo dugo da se on identifikuje.

Doduše, snimile su ga i neke druge kamere, ne samo ona na obližnjoj benzinskoj pumpi i sa sportskog balona. Mladić koji je pucao i brutalno likvidirao Markovića, prema operativnim podacima, pre samog zločina je konzumirao kokain, a za Kićinu glavu je dobio, takođe, određenu količinu ovog narkotika kako bi ga rasturio i uzeo novac.

To je, inače, često bio modus rada Belivukove i Miljkovićeve grupe, pa umesto keša, naručena ubistva plaćali su kokainom. Postoje saznanja da su to radili po instrukcijama svog pravog šefa i navodnog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera. Mladić koji je ubio Markovića pored kokaina, prihvatio je da obavi ovaj surovi posao kako bi se dokazao u navijačkom miljeu i popeo se na više mesto u hijerarhiji.

- Kića i on su se lično znali sa stadiona i zato je počeo da beži kada ga je video - navodi naš sagovornik, blizak Markoviću. - Kića je znao šta se sprema i ko može da stoji iza napada, zato je i počeo da beži i nije pokušao da se odbrani i potegne pištolj, iako je i on bio naoružan.

Interesantno je da su se u javnosti pojavila navodna saznanja da je Markovića ubio sin poznatog biznismena, koji je svojevremeno bio uhapšen u grupi nazvanoj "stečajna mafija". O tome se govorilo na ulici, takvi podaci su došli i do policije, a veruje se da su takvu priču namerno lansirali pripadnici kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

- Insinuira se da je reč o M. B. - navodi izvor "Novosti". - Ta informacija, međutim, nije tačna. Ubica je neko drugi, a ne ovaj mladić.

Prema policijskim saznanjima, Marković je zasmetao Belivuku i Miljkoviću onog trenutka kada je krenuo da formira svoju navijačku ekipu "Alkatraz" na južnoj tribini. Zamerano mu je da je hteo da "uzme" ljude ostalim crno-belim frakcijama i to je najverovatnije bio okidač da surovo bude likvidiran. Formiranje nove grupe i borba za tribine mogli su da se vide i na utakmicama, koje su prethodile Kićinoj likvidaciji. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

SMRTONOSNI ZVIŽDUK

MLADIć, koji je ubio Ljubomira Markovića Kiću te kobne večeri imao je pomagača, koji je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojim kolima.

- Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan - pojašnjava naš sagovornik.

On je zabeležen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i sa kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Marković ga je verovatno video krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na pumpi prekoputa. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao mu još dva puta u glavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista