ŽRTVE JE UBIJAO BRZO: Sretko Kalinić na suđenju otkrio “recept” smrti i čija je egzekucija trajala najduže!

Novosti online

27. 04. 2021. u 19:37

SRETKO Kalinić, brutalni ubica iz „zemunskog klana“, ispričao je na suđenju u Beogradu da je svoje žrtve ubijao brzo, ali da je likvidacija Zorana Uskokovića - Skoleta trajala najduže.

ЖРТВЕ ЈЕ УБИЈАО БРЗО: Сретко Калинић на суђењу открио “рецепт” смрти и чија је егзекуција трајала најдуже!

Sretko Kalinić sa hrvatskim policajcima

On je u svojoj završnoj reči pred Specijalnim sudom 2015. ispričao detaljno njegov „recept“ smrti.

- Likvidacije beogradskog ološa u mojoj režiji traju pet do šest sekundi. Najduža likvidacija mi je trajala minut i po, a reč je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta - naveo je Kalinić, koji je zbog serije počinjenih zločina osuđen na 40 godina zatvora.

U Skoletom filmskom ubistvu 27. aprila 2000. su, pored Kalinića, učestvovali i „zemunci“ Mile Luković Kum (takođe pucao), Nikola Bajić koji je vozio „audi smrti“, Miloš i Aleksandra Simović, Vladimir Milisavljević, Milan Jurušić Jure i Dušan Krsmanović. Kao naredbodavac ovog ubistva bio je optužen bivši komandant „crvenih beretki“ Milorad Ulemek Legija, ali je presudom oslobođen ovih optužbi.

Kalinić je ubio je osmoricu ljudi u ukupno pet likvidacija. To su, pored ubistva Zorana Uskokovića Skoleta i njegovog telohranitelja Miloša Stevanovića, i ubistva Todora Gardaševića, Ivice Nikolića, Sredoje i Zorana Šljukića, Jovana Guzijana Cunera i Radeta Cvetića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili