EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Pogledajte kako je izgledala likvidacija Zorana Uskokovića Skoleta (FOTO)

Novosti onlajn

27. 04. 2021. u 16:53

NA DANAŠNjI dan, pre 21 godinu, posle jurnjave ulicama Vidikovca i Miljakovca ubijen je Zoran Uskoković - Skole (37), vođa miljakovačko-banjičkog ganga.

ЕКСКЛУЗИВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Погледајте како је изгледала ликвидација Зорана Ускоковића Сколета (ФОТО)

Foto: Arhiva novosti

"Novosti" poseduju ekskluzivne fotografije Skoletovog ubistva, na kojima se vidi kako je izgledala ova dobro planirana likvidacija.

Skoletova likvidacija najpre je pokušana u ulazu zgrade u kojoj je stanovao u Ulici Vidikovački venac broj 10, 25. aprila 2000. godine. Skoleta su pozvali telefonom, a bomba je trebalo da bude aktivirana dok je bio u ulazu. Napad, međutim, nije bio dobro sinhronizovan i ostao je nepovređen. 

Posle ove sačekuše pojačao je obezbeđenje. Uz njega su, uglavnom, bili policajci-plaćenici. 

Foto: Arhiva novosti

Ipak, došao je 27. april. Skole je bio u kolima i vozio se po Vidikovcu. Ispred njega je bio automobil, pun njegovih telohranitelja. Ali i iza je bila jedna takva garnitura čuvara. Kada su sva tri vozila stala na crveno svetlo semafora, odjeknuli su prvi hici. Kao po komandi, vozilo ispred, ali i iza njega je - nestalo. Policajci-telohranitelji su - zapalili. 

Foto: Arhiva novosti

Usledila je jurnjava i pucnjava po ulicama Vidikovca i Miljakovca. Čak četiri ekipe su jurile Skoleta. Na kraju, smrtno je ranjen. U pucnjavi je ubijen i njegovo policajac-telohranitelj Miloš Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)