LJEPOJA RASKOMADAN I IZNET U TORBAMA? Novi jezivi detalji zločina za koje se sumnjiče vođe navijačke grupe "Principi"

E. V. N.

08. 02. 2021. u 22:13

U toku su pregovori oko dobijanja statusa zaštićenog svedoka u postupku protiv organizovane kriminalne grupe, koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođa navijačke grupe "Principi".

ЉЕПОЈА РАСКОМАДАН И ИЗНЕТ У ТОРБАМА? Нови језиви детаљи злочина за које се сумњиче вође навијачке групе Принципи

Foto: D. Milovanović

Reč je, kako saznaju "Novosti", o najmanje jednom osumnjičenom koji je spreman da objasni sve detalje likvidacija Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Operativci MUP i BIA na pragu su da rasvetle i nestanak Lazara Vukićevića sredinom oktobra na Banovom brdu u Beogradu. On je namamljen, a sa njim su nestala još dvojica momaka, kao i blindirani auto.

- U uklanjanju tragova otmice Vukićevića učestvovali su i visoki rukovodioci jedne policijske službe u okviru Uprave kriminalističke policije - navodi naš izvor. - Taj rukovodilac više nije u MUP. On je prepoznatljiv po tome što voli da maše automatom.

Pored ovog čoveka, postoje operativni podaci za još nekolicinu ljudi, koji su bili u samom vrhu kriminalističke policije, da su pomagali Belivuku i ekipi. Istraga će vrlo brzo obuhvatiti i njih.

Inače, za Veličkovića, Radojevića i Ljepoju se sumnja da su ubijeni u kući smrti u Ritopeku gde je policija i u ponedeljak pretraživala širi teren u potrazi za materijalnim dokazima. Na snimku koji je zaprepastio srpsku javnost, a koji su načinile bezbednosne službe vidi se trenutak kada u ovu kuću u vikend naselju Bećarev breg ulazi nekadašnji "pink panter" Milan Ljepoja.

- Tamo je, kako se sumnja i ubijen - navodi izvor "Novosti". - Njegova odeća je spaljena. Telo je raskomadano i izneto u sportskim torbama.

Jedan od onih koji su učestvovali u brutalnom ubistvu je, kako se sumnja, Dejan Tošić, najbliži saradnik Belivuka i Miljkovića. On je, preko Nišlije Miljana Andrića zvanog Kuzman, kako se sumnja, namamio Ljepoju na sastanak sa Belivukom.

- Tošić je jedan od Belivukovih najodanijih vojnika, fizički spreman, a kako se sumnja učestvovao je i u uklanjanju dokaza zločina - kaže naš sagovornk. - On je završio policijsku akademiju, ali nikada nije radio u MUP Srbije. Svoje akademsko znanje iskoristio je u kriminalu.

Interesantno je da je Andrić, koji je poznatiji u Nišu kao Mare i Kuzman, nekada bio blizak i sa navijačkom grupom okupljenom oko braće Vavić. Onda je "prešao" kod Belivuka. Sada je, kako se sumnja, "istipovao" Ljepoju, koji je navodno umešao prste u pokušaj likvidacije Radoja Zvicera u Ukrajini.

"Nestanku" Gorana Veličkovića Goksija kumovao je, kako se sumnja, njegov dobar drug Vuk V., koji ga je "namestio" kod Belivuka i Miljkovića. On ga je namamio, a sumnja se da je Veličković završio u kući smrti u Ritopeku.

Na isti način završio je i Zdravko Radojević iz Koteža, prijatelj Marka Miljkovića. Njegov greh je bio taj što nije pristao da deli kolač od trgovine.

UVIĐAJ

POLICIJA je i u ponedeljak, peti dan zaredom, obavljala uviđaj u vikendici u beogradskom naselju Ritopek, za koju se sumnja da je Veljko Belivuk koristio za izvršavanje najgnusnijih zločina.

U Ritopeku, gde se nalazi imanje Velje Nevolje, policija pod opsadom drži ceo kraj. Policajci su na terenu od ujutro, a istraga i dalje traje.

HODžIĆ I SPAHIĆ

OPERATIVCI kriminalističke policije, tokom predistrage o nedelima koja se stavljaju na teret kriminalnoj grupi Velje Nevolje, na pragu su da, pored tri ubistva, rasvetle otmicu i nestanak Lazara Vukićevića, kao i Crnogoraca Adisa Spahića i Damira Hodžića, koji se dovode u vezu sa Beograđaninom. Vukićević je nestao u noći između 13. i 14. oktobra prošle godine na Banovom brdu, a istog datuma trag se izgubio i Spahiću i Hodžiću. Oni su, navodno, ilegalno prešli granicu Crne Gore kako bi se u Beogradu susreli sa Vukićevićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (5)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja