LJEPOJA RASKOMADAN I IZNET U TORBAMA? Novi jezivi detalji zločina za koje se sumnjiče vođe navijačke grupe "Principi"

E. V. N.

08. 02. 2021. u 22:13

U toku su pregovori oko dobijanja statusa zaštićenog svedoka u postupku protiv organizovane kriminalne grupe, koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođa navijačke grupe "Principi".

ЉЕПОЈА РАСКОМАДАН И ИЗНЕТ У ТОРБАМА? Нови језиви детаљи злочина за које се сумњиче вође навијачке групе Принципи

Foto: D. Milovanović

Reč je, kako saznaju "Novosti", o najmanje jednom osumnjičenom koji je spreman da objasni sve detalje likvidacija Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana LJepoje.

Operativci MUP i BIA na pragu su da rasvetle i nestanak Lazara Vukićevića sredinom oktobra na Banovom brdu u Beogradu. On je namamljen, a sa njim su nestala još dvojica momaka, kao i blindirani auto.

- U uklanjanju tragova otmice Vukićevića učestvovali su i visoki rukovodioci jedne policijske službe u okviru Uprave kriminalističke policije - navodi naš izvor. - Taj rukovodilac više nije u MUP. On je prepoznatljiv po tome što voli da maše automatom.

Pored ovog čoveka, postoje operativni podaci za još nekolicinu ljudi, koji su bili u samom vrhu kriminalističke policije, da su pomagali Belivuku i ekipi. Istraga će vrlo brzo obuhvatiti i njih.

Inače, za Veličkovića, Radojevića i LJepoju se sumnja da su ubijeni u kući smrti u Ritopeku gde je policija i u ponedeljak pretraživala širi teren u potrazi za materijalnim dokazima. Na snimku koji je zaprepastio srpsku javnost, a koji su načinile bezbednosne službe vidi se trenutak kada u ovu kuću u vikend naselju Bećarev breg ulazi nekadašnji "pink panter" Milan LJepoja.

- Tamo je, kako se sumnja i ubijen - navodi izvor "Novosti". - NJegova odeća je spaljena. Telo je raskomadano i izneto u sportskim torbama.

Jedan od onih koji su učestvovali u brutalnom ubistvu je, kako se sumnja, Dejan Tošić, najbliži saradnik Belivuka i Miljkovića. On je, preko Nišlije Miljana Andrića zvanog Kuzman, kako se sumnja, namamio LJepoju na sastanak sa Belivukom.

- Tošić je jedan od Belivukovih najodanijih vojnika, fizički spreman, a kako se sumnja učestvovao je i u uklanjanju dokaza zločina - kaže naš sagovornk. - On je završio policijsku akademiju, ali nikada nije radio u MUP Srbije. Svoje akademsko znanje iskoristio je u kriminalu.

Interesantno je da je Andrić, koji je poznatiji u Nišu kao Mare i Kuzman, nekada bio blizak i sa navijačkom grupom okupljenom oko braće Vavić. Onda je "prešao" kod Belivuka. Sada je, kako se sumnja, "istipovao" LJepoju, koji je navodno umešao prste u pokušaj likvidacije Radoja Zvicera u Ukrajini.

"Nestanku" Gorana Veličkovića Goksija kumovao je, kako se sumnja, njegov dobar drug Vuk V., koji ga je "namestio" kod Belivuka i Miljkovića. On ga je namamio, a sumnja se da je Veličković završio u kući smrti u Ritopeku.

Na isti način završio je i Zdravko Radojević iz Koteža, prijatelj Marka Miljkovića. NJegov greh je bio taj što nije pristao da deli kolač od trgovine.

UVIĐAJ

POLICIJA je i u ponedeljak, peti dan zaredom, obavljala uviđaj u vikendici u beogradskom naselju Ritopek, za koju se sumnja da je Veljko Belivuk koristio za izvršavanje najgnusnijih zločina.

U Ritopeku, gde se nalazi imanje Velje Nevolje, policija pod opsadom drži ceo kraj. Policajci su na terenu od ujutro, a istraga i dalje traje.

HODŽIĆ I SPAHIĆ

OPERATIVCI kriminalističke policije, tokom predistrage o nedelima koja se stavljaju na teret kriminalnoj grupi Velje Nevolje, na pragu su da, pored tri ubistva, rasvetle otmicu i nestanak Lazara Vukićevića, kao i Crnogoraca Adisa Spahića i Damira Hodžića, koji se dovode u vezu sa Beograđaninom. Vukićević je nestao u noći između 13. i 14. oktobra prošle godine na Banovom brdu, a istog datuma trag se izgubio i Spahiću i Hodžiću. Oni su, navodno, ilegalno prešli granicu Crne Gore kako bi se u Beogradu susreli sa Vukićevićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)