"USTA SU MU BILA PUNA UGLJA": Ovo je Ivan kog je juče zatrpala ruda - krenuo da dohvati lopatu, na njega se sručile četiri tone!

V. Đ.

01. 12. 2020. u 20:39

УСТА СУ МУ БИЛА ПУНА УГЉА: Ово је Иван ког је јуче затрпала руда - кренуо да дохвати лопату, на њега се сручиле четири тоне!

Foto: Depositphotos/Facebook

IVAN Čajić (43), radnik Rudnika mrkog uglja "Bogovina" kod Boljevca, poginuo je na radnom mestu kada ga je zatrpala i, najverovatnije, ugušila velika količina uglja.

- Naš drug je sišao u rovni bunker kako bi motikom pokušao da malo razgrne ugalj - pričaju nam njegove kolege.

U jednom trenutku, motika mu je ispala. Ivan je pokušao da je dohvati, ali se baš tada obrušilo nekoliko tona uglja koji ga je zatrpao.

- Odmah smo pokušali da ga izvučemo, ali smo uvideli da na taj način ne možemo da mu pomognemo - pričaju rudari.

Foto V. Đ./Privatna arhiva

- Otrčali smo do prekidača i pustili traku da se kreće. Sve je potrajalo između 10 i 12 minuta.

- Tih nekoliko metara, koliko je trebalo da traka spusti ugalj, trajali su nam kao godine - nastavljaju rudari. - Onda smo ugledali, najpre, noge, pa, telo i na kraju se pojavila i glava.

Na nesreću, Čajić nije davao znake života.

STAŽ OD DVE DECENIJE

Naši sagovornici kažu da je Ivan Čajić u Rudniku "Bogovina" radio skoro 20 godina. U tom rudniku je radio i njegov otac, koji je odatle otišao u penziju.

 Dok je razgrtao ugalj, naš kolega je bio vezan konopcem, kao osiguranjem, ali od količine tog materijala, koja ga je prekrila, nismo mogli da ga izvučemo - kroz suze pričaju radnici.

- Ivana je pritisla količina od tri, možda i četiri tone uglja, a kada ga je traka konačno približila, počeli smo da razgrćemo ugalj. Ali, bilo je prekasno.

Rudari kažu da su Ivanu usta bila puna sitnog uglja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)