"USTA SU MU BILA PUNA UGLJA": Ovo je Ivan kog je juče zatrpala ruda - krenuo da dohvati lopatu, na njega se sručile četiri tone!

V. Đ.

01. 12. 2020. u 20:39

IVAN Čajić (43), radnik Rudnika mrkog uglja "Bogovina" kod Boljevca, poginuo je na radnom mestu kada ga je zatrpala i, najverovatnije, ugušila velika količina uglja.

УСТА СУ МУ БИЛА ПУНА УГЉА: Ово је Иван ког је јуче затрпала руда - кренуо да дохвати лопату, на њега се сручиле четири тоне!

Foto: Depositphotos/Facebook

- Naš drug je sišao u rovni bunker kako bi motikom pokušao da malo razgrne ugalj - pričaju nam njegove kolege.

U jednom trenutku, motika mu je ispala. Ivan je pokušao da je dohvati, ali se baš tada obrušilo nekoliko tona uglja koji ga je zatrpao.

- Odmah smo pokušali da ga izvučemo, ali smo uvideli da na taj način ne možemo da mu pomognemo - pričaju rudari.

Foto V. Đ./Privatna arhiva

- Otrčali smo do prekidača i pustili traku da se kreće. Sve je potrajalo između 10 i 12 minuta.

- Tih nekoliko metara, koliko je trebalo da traka spusti ugalj, trajali su nam kao godine - nastavljaju rudari. - Onda smo ugledali, najpre, noge, pa, telo i na kraju se pojavila i glava.

Na nesreću, Čajić nije davao znake života.

STAŽ OD DVE DECENIJE

Naši sagovornici kažu da je Ivan Čajić u Rudniku "Bogovina" radio skoro 20 godina. U tom rudniku je radio i njegov otac, koji je odatle otišao u penziju.

 Dok je razgrtao ugalj, naš kolega je bio vezan konopcem, kao osiguranjem, ali od količine tog materijala, koja ga je prekrila, nismo mogli da ga izvučemo - kroz suze pričaju radnici.

- Ivana je pritisla količina od tri, možda i četiri tone uglja, a kada ga je traka konačno približila, počeli smo da razgrćemo ugalj. Ali, bilo je prekasno.

Rudari kažu da su Ivanu usta bila puna sitnog uglja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)