POSLE ZORANA, KOD GRAČANICE NAPADNUTA I NJEGOVA ŽENA: Albanci kamenicama gađali Jelenu Trajković - "to nije život" (VIDEO)

Novosti online

18. 11. 2020. u 21:50

NAKON što je juče grupa Albanaca napala Srbina Zorana Trajkovića ispred njegove kuće u selu Kišnica nadomak Gračanice, danas je kamenicama napadnuta i njegova supruga Jelena Trajković.

ПОСЛЕ ЗОРАНА, КОД ГРАЧАНИЦЕ НАПАДНУТА И ЊЕГОВА ЖЕНА: Албанци каменицама гађали Јелену Трајковић - то није живот (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ona je rekla da su provokacije nastavljene i da njena porodica razmišlja o selidbi, ukoliko se slični incidenti nastave.

Policija je na prijavu Jelene Trajković odmah reagovala i razgovarala sa grupom albanskih mladića posle čega je jedan priveden. U razgovoru sa policijskim službenikom Trajkovićeva je ponovo zatražila da se njenoj porodici osigura bezbednost.

– Ovo se nastavlja. Ne znam šta će sledeće da se dogodi i koji će biti naredni koraci sa njihove strane. Nadam se da će neko da reaguje i da ovo zaustavi, jer ćemo u suprotnom da se selimo odavde. Ovakav život ne želim da živim sa jednogodišnjim detetom. Ne smem da izađem ispred dvorišta da prošetam dete. To nije život – kaže za RTV Gračanica Jelena Trajković.

Za Srbe u Kišnici incidenti nisu novina, jer već godinama doživljavaju različite napade, posebno od trenutka kada je napravljen dečiji park gde se okuplja isključivo albanska omladina.


Podsetimo, Zorana Trajkovića sinoć je kamenicama i staklenim flašama gađala grupa mlađih Albanaca koja je uzvikivala “UČK”. Trajković nije povređen u ovom incidentu.

Inače, Kišnica je naselje na ulasku u Gračanicu, u kojem je pre tri dana osvanuo bilbord sa amblemom “UČK” i natpisom “Sloboda ima ime”, koji je uznemirio lokalno srpsko stanovništvo. Billbord jenzapaljen, a danas i uklonjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)