SAMO ZBOG VEDRANA SAM I ŽIVELA: Majka muškarca koji je ubijen u Jerkoviću neutešna - Kakav čovek puca u invalida?

J. D. Lj.

11. 11. 2020. u 21:54

KAKAV to čovek neko može da bude, pa da puca u invalida i ubije ga? A neko takav je ubio moje slabo i goloruko dete, koje se borilo za svaki dan života, jer su pokušali da ga ubiju i pre pet godina. Tada im nije uspelo, a sad su mi oduzeli jedino dete, sina Vedrana, sve moje...

САМО ЗБОГ ВЕДРАНА САМ И ЖИВЕЛА: Мајка мушкарца који је убијен у Јерковићу неутешна - Какав човек пуца у инвалида?

Vedran, Srebrenko i Mira Repčić pre četrdeset godina / Foto S. Đurović

Ovako, za "Novosti", ne krijući suze i očaj, priča dr Mira Repčić, majka ubijenog Vedrana, inače poznati lekar pedijatar, o kojoj kolege, komšije, kao i njeni mali pacijenti i njihovi roditelji, imaju samo reči hvale.

O tragediji koja ju je zadesila, nesrećna majka saznala je - od policije. Nedugo potom, u njen i Vedranov stan, počeli su da pristižu prijatelji, kolege, komšije, rodbina...

- Ni slutila nisam šta se dogodilo kada je policija zakucala na moja vrata - kaže majka. - Kad su mi rekli da mi je neko ubio dete, ceo svet mi se srušio. Šta ću sada, jadna ja? Pa, samo zbog Vedrana sam i živela...

Mira Repčić kaže da je njen sin u sredu ujutru izašao iz kuće, kako bi bacio smeće, kupio nešto u obližnjoj prodavnici i otišao na terapiju.

- Pre pet godina, kada je upucan gotovo ispred kuće, sve sam učinila kao majka i kao lekar da ga održim u životu. Potpuno sam mu se posvetila. Bio je mesecima u komi i u bolnici, više puta je operisan, ali mu je metak ostao u glavi. Oporavljao se polako mentalno, pa i fizički. Svakog dana, otkako je izašao iz bolnice, radio je propisane vežbe sa fizioterapeutom u kući. Pa, vidite koliko sprava imamo samo u stanu? Počeo je sam i da odlazi na fizioterapije, vodio računa o zaštiti od korone, higijeni u kući, o meni...

Majka kaže da je, sa sinom zajedno, svakodnevno šetala, prelazila kilometre, samo da Vedran počne bolje da hoda:

- Operacijom mu je uzet deo kosti sa noge i prebačen u ruku, koja je bila gotovo mrtva. Polako, uz adekvatne lekove i terapiju, Vedran je počeo da koristi ruku. Ali, imao je problem sa nogom, malo je vukao i to mu je smetalo. Zato je svakog dana vežbao. I kad je bilo najbolnije, uz suze na licu, umeo je da mi kaže: "Mama, ne brini, boli, ali biću dobro, bićeš na kraju, ipak ponosna na mene!".

FARMERKE

- Dan pre nego što su ga ubili, kupila sam mu novu trenerku - kaže majka.- Obukao ju je juče ujutru, a ja sam ga uz poljubac, ispratila iz kuće. Okrenuo se, pogledao me i rekao: "Dobro mi stoji, ali videćeš, uskoro ću moći da obučem i farmerke. Mnogo to želim, naročito one, koje si mi ti, mama, kupila u Solunu ". Nasmešio se, okrenuo se i otišao. Zauvek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)