PRONAĐENA JE KONOPLJA, A NE KANABIS: Kako je odbrana Predraga Koluvije, optuženog u slučaju "Jovanjica," osporila dokaze tužilaštva

N. B.

28. 10. 2020. u 21:06

PRED Specijalnim sudom u Beogradu u sredu je nastavljeno uvodno izlaganje odbrane u postupku protiv Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica", kojem se na teret stavlja da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila proizvodnjom narkotika.

ПРОНАЂЕНА ЈЕ КОНОПЉА, А НЕ КАНАБИС: Како је одбрана Предрага Колувије, оптуженог у случају Јовањица, оспорила доказе тужилаштва

Privatna arhiva

Pored njega, na optuženičkoj klupi je još osmoro osumnjičenih.

Koluvijin branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović još jednom je osporila dokaze tužilaštva, tvrdeći da na plantaži nadomak Stare Pazove nije pronađeno 1,6 tona kanabisa, kako se tvrdi, već industrijske konoplje. Dodala je da se u optužnici ne navodi ko je, kada, na koji način osušio, isekao i spakovao kanabis.

- Svaka biljka na "Jovanjici" je imala individualnu deklaraciju i svoj bar kod, tačnije svojevrsnu "ličnu kartu" - kazala je Zora Dobričanin Nikodinović. - Ove dokaze policija je skinula tokom konfiskovanja, čime je prekinut dokazni lanac, a trag biljkama izgubljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)