STIGLI U APELACIONI SUD: Miroslav i Marko Mišković na sednici o žalbama za presudu

Tanjug

07. 09. 2020. u 10:41

VLASNIK Delta holdinga Miroslav Mišković došao je danas u Apelacioni sud u Beogradu gde se održava dvonedeljna sednica za razmatranje žalbi na drugu prvostepenu presudu vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženim u tom slučaju.

СТИГЛИ У АПЕЛАЦИОНИ СУД: Мирослав и Марко Мишковић на седници о жалбама за пресуду

Foto: Arhiva VN

Na sednicu Apelacionog suda došao je i Miškovićev sin Marko.

Optuženi inače nisu obavezni da prisustvuju ovoj sednici, na kojoj njihove žalbe i interese brane njihovi advokati.

Sednica Apelacionog suda je javna i trajaće 10 radnih dana, do 18. septembra.

Na njoj će danas sudija izvestilac predstaviti presudu i žalbe tužilaštva i odbrane, a zastupnik tužilaštva, kao i okrivljeni i njihovi advokati narednih danas će imati mogućnost da se usmeno obrate sudu i dopune svoje žalbe.

Na razmatranju je sada druga prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženim, izrečena u martu 2019. godine u Specijalnom sudu u Beogradu.

On je osuđen na dve i po odine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji pored po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od 320.3 miliona dinara.

Apelacioni sud je ranije potvrdio presudu kojom su Mišković i ostali pravosnažno oslobođeni optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji, ali je ukinuo deo presude koji se odnosio na utaju poreza i naložio da mu se suđenje ponovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)