OVO JE UTOPLJENI RADNIK IZ KLADOVA: Boško pre odlaska kući rešio da se okupa, a njegovo telo pronašli ribari (FOTO)

S. M. J.

24. 08. 2020. u 13:46

BOŠKO Maćašev (43), radnik „Đerdap usluga“ iz Kladova utopio se u subotu uveče na kladovskoj plaži. Njegovo telo pronašli su ribari dva kilometra nizvodno kod sela Kostol.

ОВО ЈЕ УТОПЉЕНИ РАДНИК ИЗ КЛАДОВА: Бошко пре одласка кући решио да се окупа, а његово тело пронашли рибари (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Maćašev je, pričaju Kladovljani, bio dobar plivač. Pretpostavljaju da je pre odlaska kući rešio da se okupa. Na obali su pronađene njegove stvari a kako se nije vratio kući odmah je alarmirana policija. 

Ekipe Žandarmerije i Pogranične policije su u nedelju bezuspešno sonarima tražile telo ovog Kladovljanina detaljno „češljajući“ obalu i vode Dunava, oko kladovske Sunčane plaže. Ovu akciju su gledali sa obale brojni kupači, s obzirom da je u ovo vreme, kladovska plaža uvek puna. Nažalost, nisu ga pronašli. 

Foto: S. M. J.

Telo ovog Kladovljanina pronađeno je tek u ponedeljak, a pronašli su ga ribari koji od ranih jutarnjih sati pecaju u tim vodama. 

Kako je tačno nastradao Boško Maćašev pokazaće obdukcija, koju je naložilo tužilaštvo. Kladovljani kažu da ga niko nije video kada je poslednji put ušao u vodu, ali da je bio na plaži tokom dana i da su na obali pronašli njegove stvari. 

Kladovska plaža, iako uređena, nije legalizovana, a tek prošle godine lokalna samouprava je postavila tablu na kojoj stoji da se kupači na njoj kupaju na sopstvenu odgovornost.

Foto: S. M. J.

Dunav u ovim vodama gotovo svake godine uzme po koju žrtvu. Baš na ovoj plaži se prošlog juna utopio Saša Korbovljanović (47) iz Kladova, a septembra 2018. u vodama Dunava je stradala i osmogodišnja Anabela Džonkić iz Kostola. Pamti se i slučaj studenta Darka Devrnje (21) iz Inđije koji se udavio udavio se u Dunavu aprila 2009. na ekskurziji kada je upao u ledenu vodu okliznuvši se na keju u Kladovu, kao i slučaj Marka T. (14) iz Davidovca kod Kladova koji se udavio kada se na Dunavu kupao sa drugarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri