BRUTALAN NAPAD NA POLICAJCA U NEMAČKOJ: Učestvovao i Srbin

Novosti onlajn

18. 02. 2023. u 14:22

POLICAJCA u nemačkom gradu Ulmu su u sredu napala četvorica muškaraca koji su ubrzo uhapšeni, a jedan od njih je Srbin (24).

БРУТАЛАН НАПАД НА ПОЛИЦАЈЦА У НЕМАЧКОЈ: Учествовао и Србин

Foto: EPA

Kako navode nemački mediji policajac je bio nasamo u Ulmu oko 1.20 časova. Odatle je mobilnim telefonom obavestio centar za hitne slučajeve i prijavio četvoricu muškaraca koji su se sumnjivo ponašali, prenosi "Blic". 

Pre nego što su policajci stigli na lice mesta, osumnjičeni su navodno napali službeno lice.

Reč je o 18-godišnjaku nemačke i turske nacionalnosti, 23-godišnjem Turčinu i 24-godišnjem Srbinu. Oni su uhapšeni - sudija im je kasnije odredio pritvor.

Još jedan uhapšeni osumnjičeni ima samo 13 godina. Sirijski dečak je nakon utvrđivanja godina predat svojim zakonskim starateljima jer nije krivično odgovoran, navodi policija.

Oni su uhapšeni, a sudija im je kasnije odredio i pritvor.

Povređeni policajac se sada oporavlja.

- Brutalizacija, nepoštovanje i spremnost na upotrebu nasilja prema policiji ponovo su se pokazali sa svoje najgore strane u tragičnom slučaju u Ulmu. Policajac koji je obavljao svoju dužnost održavanja javne bezbednosti i reda bio je žrtva brutalnog i masovnog nasilja. Naročito kada su policajci na putu privatno i civilno, oni imaju neku vrstu "garantne obaveze" i moraju da reaguju ako se pojave sumnjiva zapažanja, rekao je Mor. Ne morate nužno sami da intervenišete, ali morate da obavestite svoje kolege - rekao je Tomas Mor, potpredsednik Sindikata policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!