ENO GA, LEŽI MRTAV: U selu Jabučje kod Lajkovca uhapšen Borivoje Stanković (40) zbog ubistva oca sekirom

B. PUZOVIĆ

18. 10. 2021. u 20:14

POLICIJA u Lajkovcu uhapsila je Borivoja Stankovića (40) iz Jabučja, osumnjičenog da je oštrim predmetom, najverovatnije sekirom, u glavu udario svog oca Bogoljuba (73), koji je od zadobijenih povreda na mestu preminuo.

ЕНО ГА, ЛЕЖИ МРТАВ: У селу Јабучје код Лајковца ухапшен Боривоје Станковић (40) због убиства оца секиром

Foto: B. Puzović

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova. Uz krivičnu prijavu, kako je saopšteno iz PU Valjevo, biće priveden tužiocu na saslušanje.

Da se nešto čudno dešava u trošnoj kući Stankovića u naselju Trebež u Jabučju kod Lajkovca, posumnjao je drugi Bogoljubov sin, Nikola, koji živi u Beogradu. Prošlog četvrtka, naime, poslao je ocu novac postnetom, a kada ga je pozvao telefonom da mu izdiktira broj uputnice, začuo je žučnu svađu oca i brata. Utom se čuo tup udarac i glasno zapomaganje Bogoljuba. Posle pola sata, ponovo je pozvao, sve se ponovilo, da bi se veza prekinula i više oca nije mogao da dobije telefonom.

- U petak je Nikola zvao kuma, izdiktirao mu broj uputnice, zamolio ga da odnese ocu - priča pokojnikov sinovac Miloje Stanković (40) iz Trebeža. - S obzirom na to da nije odlazio kod njih, zbog Borivojeve preke naravi, kum me je zamolio da odnesem papir sa brojem postnet uputnice. U subotu sam otišao na posao, a Borivoje se iznenada pojavio u našem dvorištu. Supruga ga je pitala gde mu je otac, jer ga niko nije video u zaseoku već dva dana, a on je mirno odgovorio: "Eno ga kod kuće, leži mrtav". Nismo verovali, ni tome pridavali pažnju, dok me u subotu uveče nije pozvao Nikola iz Beograda, ispričao mi za očevo zapomaganje i da pretpostavlja da je Bogoljub mrtav.

Odmah je, kaže Miloje, otišao do kapije bliskih rođaka i Borivoja zatekao kako sedi u dvorištu. Upitao ga je gde mu je otac, a Borivoje mu je rekao da leži u kući sav ukočen. Miloje je odmah pozvao policiju u Lajkovcu.

Foto: B. Puzović

- Kada je stigla policija, strica su zatekli mrtvog na krevetu u sobi, a Borivoje je mirno sedeo na verandi i jeo šećer - kaže Miloje. - Ne znamo čime ga je usmrtio. Čuli smo da je oca nekim oštrim predmetom udario po glavi na spavanju i Bogoljub je, kažu, odmah umro. Borivoje je ranije, kad mu dođe "žuta minuta", nasrtao na ljude po komšiluku, upadao u dvorišta, tvrdio da je to njegova kuća.

TUKAO BOGOLJUBA I RANIJE

ŽIVELI su njih dvojica samo od socijalne pomoći koju prime, a kad novac potroše snalazili su se kako znaju i umeju - pričaju komšije. - Borivoje se sukobljavao sa seljanima, tražio pare od ljudi, nabeđivao ih da mu duguju, više puta je prijavljivan, ali niko nije ništa preduzimao. Tukao je oca, a jednom je i kuću zapalio, jedva su vatrogasci spasli da cela ne izgori.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)