MAJKU DOTUKAO SEKIROM? Novi detalji stravičnog zločina u Bačkoj Palanci

Z. Grumić

05. 06. 2021. u 07:17

SRĐAN P. (28) iz Bačke Palanke uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući, u Šumskoj ulici na periferiji grada, sa više udaraca sekirom, usmrtio svoju majku Slavujku P. (54).

МАЈКУ ДОТУКАО СЕКИРОМ? Нови детаљи стравичног злочина у Бачкој Паланци

Foto: N. Karlić

NJemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Nezvanično se saznaje da je Slavujku tog jutra telefonom zvala njena kćerka Slađana, kao što je to uobičajeno činila svakodnevno, pa kako joj majka nije odgovarala na pozive, ona je došla iz Novog Sada, gde živi i radi. Pošto je zatekla zaključanu kuću, pozvala je prve komšije, a ubrzo je stigla i patrola policije. Beživotno telo Slavujke zatekli su u sobi porodične kuće u lokvi krvi. Nedugo zatim iz grada se kući vratio i Srđan, vozeći bicikl, negirajući da je ubio majku.

- Ne možemo da prihvatimo da je takav zločin mogao da se dogodi u toj porodici, koja svima može da posluži za primer. Slavujka je bila tiha i prijatna žena, a nadasve vredna. Nije bila zaposlena, ali je odgajala živinu, uzgajala povrće i radila druge kućne poslove, u kojima joj je sin često pomagao - pričaju komšije za "Novosti".

Naši sagovornici dodaju da su majka i sin živeli sami u kući, jer je Slavujkin muž, a Srđanov i Slađanin otac LJubiško, već duže na radu u Nemačkoj.

- I Srđan i Slađana bili su baš vezani za majku. Pogotovo Srđan, koji joj nikad neku ružnu reč nije uputio, niti smo ih ikad čuli da se svađaju. Doduše, u poslednje vreme slabo smo ga viđali na ulici, bio je nekako povučen i delovalo je kao da je imao nekih problema sa živcima - kaže nam jedna od komšinica.

Srđan je bio odličan đak u osnovnoj i u srednjoj školi, počeo je da studira u Subotici, ali je, tvrde komšije, iznenada, posle nekoliko meseci, napustio studije i vratio se u Bačku Palanku.Tokom uviđaja je, kako nezvanično saznajemo, samo sedeo u dvorištu i ponavljao da ga boli glava i da on ubistvo nije počinio.

To je u proteklih sedam dana drugo ubistvo majke. Prethodno je u Kovinu uhapšen Miljan D. zbog sumnje da je ubio svoju majku Stanojku.

IZBEGLI

LJUBIŠKO i Slavujka su sa decom izbegli ratnih devedesetih godina iz Zapadne Slavonije u Hrvatskoj. Kupili su kuću u Bačkoj Palanci i tu zasnovali svoj novi dom.

- LJubiško već nekoliko godina radi u Nemačkoj. Izuzetno je vredan čovek i privržen svojoj porodici. Javio je da je krenuo ovamo, čim je čuo za tragediju - kaže komšija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)