SNEŽANA JE VIKNULA "JOJ UBI ME": Tužilaštvo traži dožovotni zatvor za Zorana Pavlovića zbog ubistva u Barajevu

S. J. M.

03. 07. 2023. u 16:39

TUŽILAŠTVO je zatražilo da se Zoran Pavlović, optužen za teško ubistvo Snežane Simić prošle godine u Barajevu, osudi na doživotni zatvor. Kako je u završnoj reči na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu naveo javni tužilac, svi dokazi pokazuju da je izvršio to krivično delo.

СНЕЖАНА ЈЕ ВИКНУЛА ЈОЈ УБИ МЕ: Тужилаштво тражи дожовотни затвор за Зорана Павловића због убиства у Барајеву

Foto: Novosti

- Svedokinja je ispričala da je čula da je Snežana viknula, "jao ubi me" i videla da je pala, a da Zoran kleči pored nje. Drugi svedok je video da je Snežana ibodena i sa ranama ležala na zemlji, a muškarac pored nje se boo nožem i on mu ga je udarcem izbio iz ruke - kazao je tužilac.

On je zatražio da sud ne prihvati Pavlovićevu odbranu da se ničega ne seća zbog pijanstva, jer je do njene kuće došao automobilom, a i veštak je rekao da je imao smanjenu sposobnost da shvati delo, ali ne bitno.

- Zadao joj je 26 rana nožem. Ona je trpela veliki bol nekoliko minuta dok nije iskrvarila i preminula. Pokazao je istrajnost ubadajući je. Doživotni zatvor je adekvatna kazna za to što je uradio - kazao je tužilac, zatraživši da se okrivljenom porduži pritvor kako na slobvodi ne bi ponovio krivično delo.

Pavlovićev branilac Ljubomir Čimburović kazao je da je njegov klijent izvršio krivično delo, ali da treba istaći da on ranije nije osuđivan i nije bio sklon nasilju i kriminalu.

- Motiv zašto je to uradio, nismo otkrili. Okrivljeni nije rekao šta je bio uzrok ili okidač da počini zločin, ali ne zato što nije hteo, već što se ne seća zbog stanja u kojem je bio. On se ni posle sedam dana od zločina, kada je izašao iz bolnice i razgovarao sa mnom nije sećao, kao ni kasnije kada smo pričali. Zbog svega se jedino duboko kaje - rekao je Čimburović u završnoj reči.

Pavlović je prilikom ubistva Snežane bio pijan, ali nije utvrđeno koliko i iznoseći odbranu tvrdio je da se ničega ne seća. Danas je rekao da mu je žao.

- Žao mi je i njene i moje porodice. Ne znam kako je do toga došlo. Više bih voleo da sam ja mrtav nego ona - rekao je Pavlović, navodeći da misli da do Snežanine kuće nije došao svcojim autom, već da je ona prethodnog dana popodne od njegove kuće otišla svojoj, pa je zbog toga bio parkiran ispred njenog dvorišta.

Na pitanje sudije da li je voleo, kazao je da jeste. Presuda Pavloviću biće izrečena 11. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)