POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV JOVIČIĆA: Sa još devet osoba tereti se za zloupotrebe u vezi sa nelegalnom gradnjom

Tanjug

25. 05. 2022. u 10:04

VIŠI sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića i još devet osoba, kojom se terete za zloupotrebe u vezi sa nelegalnom gradnjom, saznaje Tanjug.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЈОВИЧИЋА: Са још девет особа терети се за злоупотребе у вези са нелегалном градњом

Foto Z. Jovanović

Optužnica od 29. decembra precizirana je prošle sedmice i potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu.

Na ovo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Optužnicom se Jovičić tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D. V. i V. Ć., kao i A. V., Ž. L., S. H., M. Đ., T. D. i V. Ž.

M. L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ranije su u ovom postupku Krivična dela priznali i sporazume sa tužilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora.

Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Posle njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KREMLJ POTVRDIO: Evo kakvu poruku je Zelenski poslao Putinu - vidite kako je uspeo da je predsednik Rusije LIČNO dobije