VEŠTAK RAZOTKRIO ISTINU: Rodbina poginulog uzalud "oprostila" vozaču koji je usmrtio Ekrema Alimanovića, vlasnik "forda" nije izazvao udes

J. Ć.

14. 05. 2021. u 20:32

Na suđenju Nikoli Slavkoviću (29), optuženom da je 7. decembra 2019. godine izazvao udes u kojem je stradao Ekrem Alimanović (49) iz Leskovca, veštak saobraćajne struke Dejan Bogićević nedvosmisleno je potvrdio da sada pokojni čovek nije kriv za izazivanje nesreće.

ВЕШТАК РАЗОТКРИО ИСТИНУ: Родбина погинулог узалуд опростила возачу који је усмртио Екрема Алимановића, власник форда није изазвао удес

Arhiva

Iako je njegova porodica na prethodnom ričištu tvrdila suprotno, veštak je rekao da je na osnovu tragova na licu mesta ustanovljeno da "ford" kojim je upravljao Alimanović, nije prešao u levu kolovoznu traku, kako se brani i optuženi Slavković, a u čemu ga podržava i Ekremova rodbina, iako su u istrazi izneli sasvim suprotne iskaze.

Naime, Alimanovićev sin Kristijan je ranije pred sudom porekao sve što je kazao na saslušanju pred tužiocem, da je automobil bio osvetljen u trenutku nesreće, da su on i deda nosili zaštitne prsluke i da je otac okrivljenog dolazio u njihovu kuću i nudio oko 30.000 evra da Nikola ne ide u zatvor.

Slavković se tereti da je vozeći pod dejstvom alkohola i pod uticajem kokaina, svojim vozilom marke BMV, brzinom od 84 kilometra na čas, prešao iz desne u levu saobraćajnu traku i udario u "ford" kojim je upravljao Ekrem, dok su njegov sin Kristijan i tast Nazir gurali vozilo koje se pokvarilo. Od siline udarca, oba vozila su odbačena i to na suprotne strane kolovoza, a BMV se prevrnuo na krov. Ekrem je na mestu ostao mrtav.

- Tragovi pronađeni na licu mesta ukazuju da se nezgoda dogodila u traci kojom su se kretali oštećeni. Evidentiran je trag grebanja na kolovozu, koji potiče od "forda", tačnije od posledica deformacije prednjeg levog dela ovog vozila prilikom sudara sa Slavkovićevim vozilom - objasnio je veštak.

PREDSTOJI JOŠ JEDNO SVEDOČENjE

VEŠTAK je naglasio da se razlog prelaska na levu stranu kolovoza ne može utvrditi, da to može biti nedostatak pažnje, neka radnja, alkohol ili zbir različitih faktora. Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem još jednog svedoka, vozača koji je prvi stigao na mesto nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!