TOČKOVIMA NA EKOLOGA: U Vrbasu usred bela dana automobilom udaren aktivista Udruženja građana Nenad Tešić

Z. Rajić

22. 05. 2022. u 19:09

Ekolog Nenad Tešić iz Vrbasa povređen je na parkingu u blizini zgrade Osnovnog suda, kada je na njega automobilom naleteo vozač "folksvagen karavana". Tešić je tom prilikom zadobio prelom leve noge i povrede vrata i rebara.

ТОЧКОВИМА НА ЕКОЛОГА: У Врбасу усред бела дана аутомобилом ударен активиста Удружења грађана Ненад Тешић

Foto Privatna arhiva

On i njegova supruga Aranka Mesaroš Tešić, aktivisti udruženja građana, smatraju da se atak dogodio zbog prozivki vinovnika zagađenja Velikog bačkog kanala (VBK) i nečistoće u gradu, kao i kritike nadležnih koji povodom toga ništa ne preduzimaju. Njihove sumnje biće proverene tokom krivičnog postupka povedenog protiv napadača.

- Na parkingu sam čekao dvojicu prijatelja da dođu i daju mi podršku na sudu, gde je 20. maja u 12.45 bilo zakazano ročište povodom tužbe koju je protiv mene podneo radnik JKP "Komunalac" zbog objave na "Fejsbuku". Umesto na ročištu, završio sam na Urgentnom odeljenju u bolnici u Vrbasu, gde me je uputila Služba hitne pomoći - priča Nenad.

On je na parkingu čuvao mesto za prijatelje, dajući o tome znak vozačima, protiv čega se oni nisu bunili, ali jedan od njih, kojeg ne poznaje, to nije hteo da prihvati.

- Tri puta je kretao kolima prema meni, a onda je naleteo i udario me branikom. Noga mi je ostala ispod automobila i pukla u kolenu. Naslonio sam se na haubu i zadobio udarac u rebra i trzajnu povredu vrata, zbog čega mi je stavljena tzv. Šancova kragna - opisuje Nenad.

On navodi da je vozač koji ga je povredio nastavio verbalno da ga napada, a potom se parkirao kao da se ništa nije desilo. Na Nenadov poziv, na mesto događaja stigli su dvojica policajaca i jedan inspektor, koji su ispitali vozača.

- Rekao je da me je udario zato što nisam hteo da se sklonim sa parkinga. To je bilo priznanje da je išao na mene sa namerom da me zgazi - napominje Nenad.

U policiji kažu da su, na osnovu izjava učesnika i medicinske dokumentacije o zadobijenim telesnim povredama Nenada Tešića, protiv agresivnog vozača podneli prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu.

EKOCID, PA ATAK NA UZBUNjIVAČA

Supruga povređenog ekologa ubeđena je da nije slučajno što je Nenad napadnut u vreme kad je odlazio na sud.

- Prethodnih dana smo upozoravali na šut koji je blokirao prilaz njivama i na smeće u Lazinom parku u centru grada, koje smo sami, umesto JKP, pokupili. Dan pre nasrtaja na Nenada ukazali smo na dosad neviđen ekocid na VBK i pozvali na bojkot proizvoda fabrike koja je to učinila i na protest protiv zagađivača - rekla je Aranka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati