SUSPENDOVANA ČETIRI ČUVARA ZATVORA U KRUŠEVCU: Pritvorenici već treći dan u bekstvu

S. B.

26. 04. 2021. u 11:11

ČETIRI pripadnika Službe za obezbeđenje zbog propusta u radu u Okružnog zatvora u Kruševcu suspendovana su sa posla nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine,saznaju “Novosti”.

СУСПЕНДОВАНА ЧЕТИРИ ЧУВАРА ЗАТВОРА У КРУШЕВЦУ: Притвореници  већ трећи дан у бекству

Foto: S.B.

Kako je potrvđeno našoj redakciji u Upravi za izvršenje krivičnih skancija,protiv zaposlenih će biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu.

- Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu-navodi u Upravi.

-Uz činjenicu da se zatvor u Kruševcu nalazi u centru grada, podsećamo da je ovaj objekat izgrađen u prvoj polovini prošlog veka i da je već neko vreme u neuslovnom stanju.

Iz ovih razloga,kako dodaju, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije je još preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom Bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom.

Kako su “Novosti” ranije predočile, iz kruševačkog zatvora su napravivši otvor na plafonu toaleta, iz zatvora pobegli pritvorenici S.S.(41) i S.S.(37),koji imaju bogat kriminalni dosije i uglavnom,kako je potrvdio ministar MUP Aleksandar Vulin, krivična dela tiču se trgovine narkoticima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VELIKA KONTROLA MOTOCIKLISTA: Razni prekršaji vozača dvotočkaša - četvorica zadržana, desetorica upućena kod sudije