AKCIJA PROTIV KORUPCIJE: Pokrala dve firme za više od 42 miliona dinara

Z.U.

14. 06. 2024. u 12:49

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su G. O. (52) zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

АКЦИЈА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Покрала две фирме за више од 42 милиона динара

Foto: S.M.Jovanović

Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice u dva privredna društva iz Čačka, koristeći svoja ovlašćenja, u periodu od februara 2010. do sredine jula prošle godine, prilikom obavljanja poslova vezanih za isplatu zarade radnicima, sačinjavala dodatne naloge za prenos i elektronskim putem vršila isplate. Na osnovu njih je sa računa tih firmi prenela ukupno 42.061.409 dinara na svoje račune, iako navedeni novac nije predstavljao njenu zaradu.

Takođe, kako se sumnja, ona je navedene neosnovane isplate novca sa računa firmi knjigovodstveno prikrila tako što je prilikom knjiženja, obaveze za zarade i naknade zarada, uvećavala za novčane iznose, koje je neosnovano uplatila na svoje tekuće račune po osnovu navodne isplate zarada.

Na ovaj način, ona je, kako se sumnja, za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 42.061.409 dinara, za koliko je oštetila dva preduzeća.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)