KORISTIO DROGE I ALKOHOL: Svi detalji sa saslušanja Uroša Pašajlića - Tužilaštvo traži pritvor

N.B.

30. 03. 2023. u 13:26

NAKON što je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas izjavio da će se braniti ćutanjem, nadležnom sudu je dat predlog da se odredi pritvor Urošu Pašajliću, osumnjičenom da je u dužem vremenskom periodu u stanu u Mirijevu držao zatočenu L. P., svoju osmogodišnju ćerku.

КОРИСТИО ДРОГЕ И АЛКОХОЛ: Сви детаљи са саслушања Уроша Пашајлића - Тужилаштво тражи притвор

Foto: D. Milovanović

Kako je saopšteno iz tužilaštva, on je pored toga što je kazao da neće iznositi odbranu, kazao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Na saslušanje je doveden nakon što je prethodna dva dana, nakon hapšenja, proveo u policiji. Pored njega u Tužilaštvu je bio i njegov izabrani branilac. Krivičnom prijavom na teret mu se stavljaju nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje.

Tužilaštvo je sudu predložilo da mu se pritvor odredi zbog opasnosti od bekstva, zatim opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i u kraćem vremenskom periodu ponovi krivično delo. Takođe, razlog za ovaj zahtev je i činjenica, kako navodi Tužilaštvo, da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L. P., čime bi učinio krivično delo nasilje u porodici - navodi se u saopštenju.

- U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog stiču obeležja i krivičnih dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica  i kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletne oštećene L. P. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L., emotivne partnerke osumnjičenog, učinjeno krivično delo nasilje u porodici, krivično delo zlostavljanje i mučenje i krivično delo protivpravno lišenje slobode.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L. P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku. Biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koja su na posredan način dovela do situacije u kojoj se našla  L. P. Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provera došli drugi državni organi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

UBIJTE ME LJUDI, REŠITE TAJ PROBLEM Vučić opoziciji: Nećete da me uplašite lažima