KOLIKO GODINA PRETI OCU MONSTRUMU SA ZVEZDARE: Godinama držao ćerku zaključanu u kupatilu - donosio joj povremeno hranu

Novosti online

30. 03. 2023. u 09:36

UROŠ Pašajlić (38), koji je uhapšen zbog sumnje da je godinama držao svoju ćerku (8) zarobljenu u stanu na Zvezdari, odnosno, zaključanu u WC-u u kojem je i živela, tereti se za nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a o tome kolika kazna mu preti, sagovornik iz istrage ovog slučaja kaže da "sve zavisi".

КОЛИКО ГОДИНА ПРЕТИ ОЦУ МОНСТРУМУ СА ЗВЕЗДАРЕ: Годинама држао ћерку закључану у купатилу - доносио јој повремено храну

Foto: Novosti/MUP

- Sve zavisi koja od ovih dela će biti dokazana, da li će još neko delo da se doda, tek treba da se sastavi krivična... Da li će neko da odogovara za saučesništvo. Neka maksimalna kazna, onako okvirno, koja mu preti je do 10 godina, ali opet to sve zavisi - rekao je sagovornik iz istrage.

Podsetimo, tokom istrage ovog slučaja sa Zvezdare, pojavili su se novi stravični detalji.

- Devojčica (8) je živela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio je. Živela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa spoljne strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Ceo stan je bio pun smeća - rekao je sagovornik.

Od trenutka kada je nađeno dete, za Urošem je bila raspisana potera, a uhapšen je u utorak.

Potraga za njim je bila raspisana 24. marta, uhapšen je četiri dana kasnije na Karaburmi pomoću baznih stanica mobilnog telefona. Njega je prijavila Ivana L. (47) koja je bila u emotivnoj vezi sa njim.

Ona je ušla u stanicu policije na Paliluli sa vidnim povredama na licu i prijavila ga da ju je tukao i da drži dete zaključano u stanu na Zvezdari u Mirijevu, takođe je bila zatočena, ali u drugom stanu, u Borči.

- Prema njenim rečima, on ju je pretukao 19. marta, a ona je skupila snagu da pobegne pet dana kasnije i prijavi ga. Rekla je da nije smela da izađe iz stana u Borči jer ga se plašila i da joj je glavom polomio nos. Takođe je navela da je saznala da ima ćerku koju drži zaključanu u stanu na Zvezdari i koja tamo sama živi, ima 8 godina i on je ponekad obilazi i donosi hranu - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Uroš će biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, nakon čega će biti preduzete sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret. Nakon saslušanja tužilaštvo će obavestiti javnost o daljem toku postupka.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista