DEČAKA (6) OŠAMARILA NASTAVNICA ENGLESKOG: Incident u vrtiću u Velikom Gradištu, otac podneo krivičnu prijavu

D. N.

09. 02. 2023. u 13:00

OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu policija je podnela krivičnu prijavu protiv D. L. (46), zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

ДЕЧАКА (6) ОШАМАРИЛА НАСТАВНИЦА ЕНГЛЕСКОГ: Инцидент у вртићу у Великом Градишту, отац поднео кривичну пријаву

Opštinska uprava u V. Gradištu

Krivična prijava podneta je zbog sumnje da je osumnjičena, na času engleskog koji je 3. februara držala u jednom od seoskih vrtića Predškolske ustanove „Majski cvet“, ošamarila šestogodišnjeg dečaka. Navodno ga je udarila otvorenom šakom u predelu levog obraza i donjeg dela levog uva. Kasnijim lekarskim pregledom ustanovljeno je da je dečak tom prilikom zadobio lake telesne povrede.

Krivičnu prijavu zbog ovog incidenta policiji je podneo otac dečaka, a potom je ona prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu na dalje postupanje. Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičena nastavnica, koja je u PU „Majski cvet“ angažovana privremeno, prema ugovoru o delu, svoj postupak pravdala je time da je dečak bio isuviše nemiran na času i da je svojim ponašanjem mogao da je povredi.

Za komentar ovog incidenta obratili smo se nadležnima u Predškolskoj ustanovi „Majski cvet“.

- Sve što mogu da izjavim, to je da je naša ustanova preduzela sve potrebne mere prema protokolu o zaštiti i da je nadležnim službama predala sve tražene podatke – rekla je Slavica Janković, direktorka PU „Majski cvet“.

Ceo slučaj sada je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu koje će voditi istragu radi prikupljanja dokaza i nakon toga doneti odluku o prihvatanju ili odbacivanju krivične prijave.


BONUS VIDEO - STRADALA MAJKA, SIN TEŠKO POVREĐEN: Tragedija u Mokrinu, čoveku u opekotinama 50 odsto kože

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

LISTA NAJRELIGIOZNIJIH ZEMALJA: Srbija na iznenađujućem mestu