PRIZNAO PRANJE NOVCA: Veljko K. iz Alibunara priznao krivicu i osuđen zbog zelenašenja

S. J. M.

04. 10. 2022. u 07:52

VELjKO K. (62) iz Alibunara, koji je uhapšen krajem marta zbog sumnji da se bavio pranjem para stečenim zelenašenjem, sklopio je sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sporazum o priznanju krivice.

ПРИЗНАО ПРАЊЕ НОВЦА: Вељко К. из Алибунара признао кривицу и осуђен због зеленашења

Arhiva

On je tako osuđen na godinu dana kućnog zatvora, novčanu kaznu od milion dinara, a ostao je i bez imovine koja je stečena krivičnim delom.

Oduzeto mu je 23.000 dinara, 5.000 danskih kruna, 1.500 švedskih kruna, 500 norveških kruna, 2.000 američkih dolara, 3.550 švajcarskih franaka i 10.055 evra, koji su bila predmet izvršenja krivičnog dela. Takođe mu je na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela trajno oduzet stan u Krnjači i novac sa računa - 11.104 evra, 14.414 američkih dolara i oko 254.000 dinara. Tom trajno oduzetom imovinom upravljaće Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde.

Osuđeni je obavezan i da plati troškove krivičnog postupka od 10.000 dinara, dok su oštećeni upućeni da u parničnom postupku ostvare imovinsko-pravni zahtev.

Veljko K. je osuđen jer je od 2015. do marta 2022. u Alibunaru davao novac na zajam oštećenima, ugovarajući za sebe nesrazmerno visoku kamatu, a iskorišćavajući njihovo teško imovinsko stanje, teške prilike, nuždu i lakomislenost. Kada nisu mogli da mu vrate dugovani novac sa ugovorenom kamatom, on je prenosio imovinu oštećenih na svoje ime.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠENI RAZBOJNICI: Pokušali da opljačkaju menjačnicu