U SEFU BANKE FALILE PARE: Saslušane dve bivše radnice “Rajfajzen banke” - jedna imala ključ, a druga šifru

S. J. MATIĆ

14. 07. 2022. u 19:27

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušane dve bivše radnice ekspoziture “Rajfajzen banke”.

У СЕФУ БАНКЕ ФАЛИЛЕ ПАРЕ: Саслушане две бивше раднице  “Рајфајзен банке” - једна имала кључ, а друга шифру

Foto: Free Images Pixabay

Sumnja se da su proneverile novac te banke i pribavile protivpravnu imovinsku korist od 201.000 evra, 15.000 švajcerskih franaka i 10.000 američkih dolara, u kojim iznosima je oštećena banka.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticale na svedoke.

Sumnja se da su one koristeći svoja ovlašćenja u banci proneverile novac u pomenutim valutama i iznosima, tako što je M.B. bila zadužena ključem od sefa, a D.M. šifrom za otvaranje sefa, koji je mogao da se otvori samo kombinacijom ključa i šifre.

Kontrolom je utvrđeno da u sefu nedostaje pomenuti iznos novca.

M.B. je na saslušanju u potpunosti priznala izvršenje krivičnog dela, navodeći da je D.M. držala u zabludi u vezi sa radnjama koje je preduzimala, dok je D.M. negirala krivično delo. 

One se terete za krivično delo pronevera u privrednom poslovanju iz člana 224. stav 3 Krivičnog zakonika u saozvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024