UHAPŠENA KRIMINALNA GRUPA SE DOVODI U VEZU S BELIVUKOM: Drogu prodavali na poznatim beogradskim splavovima

Novosti onlajn

29. 03. 2022. u 13:15

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 17 lica, svi iz Beograda, budući da se tri pripadnika ove organizovane kriminalne grupe već nalaze u pritvoru.

УХАПШЕНА КРИМИНАЛНА ГРУПА СЕ ДОВОДИ У ВЕЗУ С БЕЛИВУКОМ: Дрогу продавали на познатим београдским сплавовима

Foto: Ataimages

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode 14 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346, krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi sa stavom 1 i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava čl. 348 KZ Republike Srbije. 

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv: Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više N. N. lica, delovala je u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju i na drugi način stavljanje u promet opojne droge kokain u količini od najmanje 590 grama, Cannabis tzv. marihuana u količini od najmanje 10.950 grama i amfetamin, tzv. spid u neutvrđenoj količini, čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250,00.  

Prodavali drogu na poznatim mestima

Naime, kako stoji u saopštenju Tužilaštva, pripadnici su drogu prodavali na splavovima „Port“ i „Fristajler“, kao i u klubu „Kasina“. Takođe su opojnu drogu dostavljali na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Prilikom pretresa pronađena je izvesna količina opojne droge i vatrenog oružja.  

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna