GROZDI (71) PRODUŽEN PRITVOR: Tereti se za prevaru investitora oko legalizacije dva objekta na Zvezdari

J. D. Lj.

20. 08. 2021. u 14:18

GROZDI S. M. (71), koju je policija uhapsila zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevare i na taj način od jednog beogradskog investitora uzela 35.000 evra, kako bi mu, navodno, legalizovala dva objekta na Zvezdari, nadležni sud je, po zahtevu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, juče produžio pritvor.

ГРОЗДИ (71) ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Терети се за превару инвеститора око легализације два објекта на Звездари

Foto N. Fifić

Isti joj je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticala na svedoke dok traje istraga.

Iz nadležnog Tužilaštva za "Novosti" pojašnjavaju:

- Osumnjičena je saslušana i ispitana su i dva svedoka u ovom slučaju - kažu iz ove ustanove. - Treći svedok, međutim, još nije saslušan, jer je trenutno sprečen. Tužilaštvo je, shodno tome, zatražilo produženje pritvora za osumnjičenu, što je sud i prihvatio, kako ne bi eventualno uticala na svedoke dok traje istraga.

Grozdi S. M., inače advokatu, na teret se stavlja da je dovela u zabludu investitora, koji joj je na ime depozita dao 35.000 evra za legalizaciju. Sumnja se da je ona sačinila potvrde o depozitu sa krajnjim rokom okončanja ugovorenog posla ili povraćaja novca, pa iako je rok istekao i dalje je odbijala da investitoru vrati novac. Tvrdi se da ga je držala u zabludi da će mu izvršiti ugovorene poslove, što se nije dogodilo.

Slična prijava, opet za prevaru, protiv Grozde S. M. sredinom oktobra prošle godine, stigla je i u Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje se oglasilo nenadležnim i predmet "ustupilo" na postupanje kolegama iz Višeg javnog tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista