POGLEDAJTE - IZVIĐAČI VOJSKE SRBIJE NA OBUCI: Zimske aktivnosti srpskih specijalaca (FOTO)

Tanjug

26. 01. 2023. u 19:03

PRIPADNICI Oklopno-izviđačkog bataljona iz sastava Kopnene vojske realizuju ove nedelje taktičku obuku za izvršavanje namenskih zadataka u zimskim uslovima.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ИЗВИЂАЧИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ НА ОБУЦИ: Зимске активности српских специјалаца (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Ova obuka je deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije.

Tokom višednevnih aktivnosti u planinskim uslovima izviđači na složenoj konfiguraciji terena uvežbavaju taktičke radnje izviđačke patrole, postupke u maskiranju i dovođenju jedinice u rejon izvršenja zadatka, te izvođenje prepadnih i zasednih dejstava.

U procesu obučavanja se koriste savremena sredstva koja omogućavaju osmatranje, prikupljanje i obradu obaveštajnih podataka o stanju na teritoriji u svim uslovima, danju i noću.

Obuka izviđačkih jedinica je kontinuiran i zahtevan proces i izvodi se na različitim tipovima terena širom zemlje, kako bi se izviđači uvežbali za uspešno reagovanje u situacijama približno istim onima u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili