MALI SAOPŠTIO: Isplaćena subvencija na račun 84 hotela, sutra za još 63

J.S.

15. 10. 2020. u 13:38

ISPLATA subvencija hotelijerima, u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici počinje danas.

МАЛИ САОПШТИО: Исплаћена субвенција на рачун 84 хотела, сутра за још 63

Foto: Printscreen

Za ovu pomoć izdvojeno je 1,24 milijardi dinara, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Kako je naveo, subvencije su odobrene za 314 hotelskih objekata, koji zapošljavaju oko 10.000 ljudi, a sve u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije koronavirusa. Procedura je brza i jednostavna, a hotelijeri već od prošle nedelje otvaraju namenske dinarske podračune u Upravi za trezor u svojim filijalama. Rok je do ponedeljka 19. oktobra da otvore pomenute podračune.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, Mali je rekao da u skladu sa tim, danas počinje i isplata, a u toku dana biće isplaćene subvencije za 84 hotela, u iznosu od 338,6 miliona dinara. U narednim danima, dodaje, sledi i ostatak uplata.

-Sutra uplaćujemo još 238 miliona dinara za 63 hotelijera-naveo je Mali.

- Iz razgovora sa gradskim hotelijerima shvatili smo da će im ova podrška značiti i da je stigla baš u pravi čas jer su u suprotnom razmišljali o otpuštanju zaposlenih i zatvaranju hotela - kazao je Mali. - Uz ovu podršku, većina njih će uspeti da zaokruži poslovnu godinu i da delimično pokrije svoje troškove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna