ČLANOVI Socijalno-ekonomskog saveta zvanično su danas počeli pregovore o visini minimalne zarade u 2021. i na sastanku su sindikati zatražili dostizanje minimalne potrošačke korpe od 37.500 dinara, a poslodavci da rast minimalca ne padne na teret privrede, dok je vlada najavila da će svoj stav saopštiti na narednom sastanku 1. septembra.

Komentari (3)

da stvari nazovemo pravim imenom

25.08.2020. 21:43

"Minimalac" protuzakonito uz blagoslov države godinama unazad (jer se sme isplaćivati, samo ako je preduzeće u blokadi, i to ne duže od 6 meseci u kalendarskoj godinia ne neprekidno godinama unazad, sa svim mogućim inspekcijama i nadležnima iz ministarstva i Vlade koji se na to "prave ludi", da o kašnjenju takvih "zarada i poreza državi na njih" i ne pominjemo) prima realno najmanje 70% zaposlenih u Srbiji (naravno još više sa onim pravnim igrarijama sa kojom hiljadom dinara više, i naravno više radnih sati ili kako god okrenuli uporno pukušavaju "efikasno, kvalitetno i motivisano" da gaze i cede zaposlene za sramotnih i zločinačkih najiminimalnijih na evropskom kontinentu 172 dinara po satu )

PIRGOS

26.08.2020. 16:25

Да, за велике зверке минималац и да је 50 хиљада је подношљив, шта за нас ситне предузетнике који једва састављамо крај са крајем и плаћањем силних дажбина. Како развити фирму, запослити нове раднике када не постоји СИСТЕМСКА ПОДРШКА ЗА ПОЈЕДИНЕ ДЕЛАТНОСТИ, већ све у исти кош. Ко има добитит или ПРОМЕТ више од неког износа, минималац је тај и тај, и по принципу СКАЛИРАЊА. УРАВНИЛОВКА је давна прошлост. Ако минималац буде на око 35.000,00 динара, нестаће најмање 50 хиљаде фирми, углавном мали предузетници. СВУДА У СВЕТУ СУ ОНИ ОСНОВ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА.

misko

26.08.2020. 20:23

A sto se daje minimalac a ostatak na ruke to nista. Da ne pominjem da se se uplati minimalac pa od toga radnici jos vracaju gazdi novac zbog uplacenih dadzbina. Svega ima u ovj zemlji medju sljivama, a po najmanje normalnog zivota. Kada se penzionisu mogu samo na corbi da zive od tih para.