ČLANOVI Socijalno-ekonomskog saveta zvanično su danas počeli pregovore o visini minimalne zarade u 2021. i na sastanku su sindikati zatražili dostizanje minimalne potrošačke korpe od 37.500 dinara, a poslodavci da rast minimalca ne padne na teret privrede, dok je vlada najavila da će svoj stav saopštiti na narednom sastanku 1. septembra.

da stvari nazovemo pravim imenom

25.08.2020. 21:43

"Minimalac" protuzakonito uz blagoslov države godinama unazad (jer se sme isplaćivati, samo ako je preduzeće u blokadi, i to ne duže od 6 meseci u kalendarskoj godinia ne neprekidno godinama unazad, sa svim mogućim inspekcijama i nadležnima iz ministarstva i Vlade koji se na to "prave ludi", da o kašnjenju takvih "zarada i poreza državi na njih" i ne pominjemo) prima realno najmanje 70% zaposlenih u Srbiji (naravno još više sa onim pravnim igrarijama sa kojom hiljadom dinara više, i naravno više radnih sati ili kako god okrenuli uporno pukušavaju "efikasno, kvalitetno i motivisano" da gaze i cede zaposlene za sramotnih i zločinačkih najiminimalnijih na evropskom kontinentu 172 dinara po satu )

PIRGOS

26.08.2020. 16:25

Да, за велике зверке минималац и да је 50 хиљада је подношљив, шта за нас ситне предузетнике који једва састављамо крај са крајем и плаћањем силних дажбина. Како развити фирму, запослити нове раднике када не постоји СИСТЕМСКА ПОДРШКА ЗА ПОЈЕДИНЕ ДЕЛАТНОСТИ, већ све у исти кош. Ко има добитит или ПРОМЕТ више од неког износа, минималац је тај и тај, и по принципу СКАЛИРАЊА. УРАВНИЛОВКА је давна прошлост. Ако минималац буде на око 35.000,00 динара, нестаће најмање 50 хиљаде фирми, углавном мали предузетници. СВУДА У СВЕТУ СУ ОНИ ОСНОВ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА.

misko

26.08.2020. 20:23

A sto se daje minimalac a ostatak na ruke to nista. Da ne pominjem da se se uplati minimalac pa od toga radnici jos vracaju gazdi novac zbog uplacenih dadzbina. Svega ima u ovj zemlji medju sljivama, a po najmanje normalnog zivota. Kada se penzionisu mogu samo na corbi da zive od tih para.