LUKA U MARIUPOLJU U FUNKCIJI: Transportovaće se žito, prvi brod kreće za nedelju ili dve

P. Z. S. / ria.ru

14. 04. 2023. u 20:17

MORSKA luka Mariupolj uskoro će početi da se koristi za snabdevanje žitom iz republike u druge regione Rusije, najbliži brod bi trebalo da otplovi za nekoliko nedelja, rekao je na svom Telegram kanalu Denis Pušilin, vršilac dužnosti šefa DNR.

ЛУКА У МАРИУПОЉУ У ФУНКЦИЈИ: Транспортоваће се жито, први брод креће за недељу или две

Foto: Tanjug/AP Photo, File


-Planirano je da se DNR isporuči građevinski materijal, koji već radi. U suprotnom smeru – da bi se omogućilo smanjenje troškova logistike, brodovi (pretpostavlja se) da se ne šalju prazni, već sa, u narednih nedelju ili dve moći ćemo da kažemo da su prve serije žitarica isporučene preko mariupoljske trgovačke luke, rekao je Pušilin u video snimku objavljenom na njegovom Telegram kanalu.

Kako je napomenuo Pušilin, takva odluka će omogućiti prodaju žita iz Donbasa na domaćem tržištu Ruske Federacije po konkurentnim cenama i istovremeno istovar puteva i kontrolnih punktova između DNR i Rostovske oblasti.

Ranije je zamenik premijera Rusije Marat Husnulin rekao da je počeo redovan transport tereta iz luke Rostov na Donu do luke Mariupolj, isporučen je građevinski materijal ukupne težine 1,9 hiljada tona za obnovu novih regiona.

Redovni pomorski saobraćaj koji je počeo, napomenuo je on, smanjiće troškove logistike za 30 odsto i optimizovaće vreme isporuke robe, kao i opterećenje na putevima i kontrolnim punktovima. Da bi se ovaj posao optimizovao, u luci Mariupolj je stvoren logistički centar za građevinske materijale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)