NOĆNA MORA PRED BOŽIĆ U NEMAČKOJ: Trgovci zabrinuti zbog prestojeće sezone

Novosti online

14. 11. 2022. u 16:52

VLASNICI prodavnica u Nemačkoj zabrinuti su zbog predstojeće božićne sezone jer očekuju pad prodaje, jer je dvocifrena inflacija izazvana cenama energenata primorala ljude da manje kupuju u trećem kvartalu ove godine, kaže Nemačko maloprodajno udruženje (HDE).

НОЋНА МОРА ПРЕД БОЖИЋ У НЕМАЧКОЈ: Трговци забринути због престојеће сезоне

Foto: Profimedia

Prema poslednjem izveštaju, prodaja će se suočiti sa padom od 4 odsto u uslovima trenutnim uslovima, uprkos očekivanom povećanju od 5,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu u nominalnom smislu projektovanom za poslednja dva meseca 2022.

Udruženje je anketiralo 500 kompanija, a 70 odsto ispitanika je reklo da očekuje lošije uslove poslovanja u predstojećoj božićnoj sezoni nego prošle godine.

- Postoji velika neizvesnost i među kompanijama i među kupcima s obzirom na tešku situaciju sa enormnim poskupljenjem energije. Visoka inflacija i loše raspoloženje potrošača ne nagoveštavaju baš ništa dobro za božićnu sezonu - rekao je generalni direktor HDE Stefan Genth.

U oktobru je nemački savezni zavod za statistiku izvestio da je usklađena stopa inflacije u najvećoj evropskoj ekonomiji porasla na 11,6 odsto, što je izazvalo strah da će zemlja pasti u recesiju ove zime.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!