MINISTAR MOMIROVIĆ OTVORIO 46. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA SEEBBE: Moderni i ekološki održivi građevinski projekti su budućnost Srbije

Novosti onlajn

27. 04. 2022. u 18:27

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović otvorio je danas 46. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE i poručio da je ova manifestacija najbolji pokazatelj ekonomskog napretka i razvoja Srbije.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ ОТВОРИО 46. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ГРАЂЕВИНАРСТВА SEEBBE: Модерни и еколошки одрживи грађевински пројекти су будућност Србије

foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

- Iza nas su dve teške godine, tokom kojih je građevinarstvo u Srbiji pokazalo da je sposobno da izdrži izazove i da zadrži visok stepen efikasnosti rada i ono što je najvažnije – da obezbedi stalan priliv investicija. Sada gledamo u budućnost i postavljamo osnove za dalji nastavak ovog istorijskog talasa investicija u srpski građevinski sektor - izjavio je ministar.

Momirović na otvaranju vodećeg sajamskog događaja u građevinskoj industriji u regionu čiji ovogodišnji moto glasi “Budućnost u izgradnji”.

U svom izlaganju ministar Momirović je podvukao da je ponosan na činjenicu da je brzu prugu Beograd – Novi Sad gradilo oko 150 firmi, a od tog broja, oko 80 odsto, odnosno oko 120 angažovanih firmi bilo je iz Srbije, kao i da je oko 10.0000 radnika iz Srbije bilo je

direktno angažovano na ovom projektu.

foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

Momirović je dodao da Vlada Srbije nastavlja investicioni ciklus u velike infrastrukturne projekte - od nastavka gradnje brze pruge ka Budimpešti i rekonstrukciji pruge od Beograda do Niša, preko izgradnje autoputeva širom Srbije, pa do podizanja kapaciteta lučke infrastrukture.

- Naš plan je i da u okviru Projekata izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Republici Srbiji u sledećih pet godina izgradimo 7 hiljada kilometara kanalizicione mreže i više od 250 postrojenja za preradu otpadnih voda - istakao je ministar Momirović.

Sajam građevinarstva je međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente

građevinske indsutrije - od istraživanja do projektovanja, preko izgradnje i održavanja
objekata u viskogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih
materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Ovogodišnji pokrovitelj sajma je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

BONUS VIDEO:

KAMEN TEMELjAC ZA DOGRADNjU ZGRADE: Ministar Momirović poželeo srećan početak radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a