AKO NE MOŽE GAS, MOŽE UGALJ: EU hoće skuplji energent, samo da nije ruski

E.B.T./Tanjug

06. 04. 2022. u 14:15

NEMAČKI uvoznici objašnjavaju da bi do iduće zime ruski ugalj mogao da bude potpuno zamenjen uvozom iz drugih zemalja, ali ističu da će biti skuplji zbog većih troškova transporta.

АКО НЕ МОЖЕ ГАС, МОЖЕ УГАЉ: ЕУ хоће скупљи енергент, само да није руски

Foto Shutterstock

U EU razmatraju uvođenje embarga na energente iz Rusije, ali zbog protivljenja Nemačke i Austrije obustavljanju isporuka gasa, moguća je zabrana uvoza ruskog uglja.

-Ugalj iz Rusije može biti zamenjen ugljem iz drugih zemalja, kao što u SAD, Južna Afrika, Australija, Kolumbija, Mozambik, i Indonezija - rekao je predsednik Udruženja uvoznika Aleksander Bete. - Međutim, ukazuje, ta zamena će koštati, jer troškovi dugog transporta povećavaju cenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)