MINISTAR MALI OBJAVIO VAŽNE VESTI: Stigla nova potvrda naših odličnih ekonomskih rezultata - Srbija najbolja od svih zemalja Istočne Evrope!

Novosti onlajn

27. 01. 2022. u 17:15

MINISTAR finansija Siniša Mali na svom Instagram nalogu objavio je važne vesti za našu zemlju, a koje se tiču prognoze našeg privrednog rasta za 2022. godinu.

МИНИСТАР МАЛИ ОБЈАВИО ВАЖНЕ ВЕСТИ: Стигла нова потврда наших одличних економских резултата - Србија најбоља од свих земаља Источне Европе!

Foto: Printscreen/RTS

Naime, iza ove prognoze stoji Bečki institut za međunarodne ekonomske studije.

- Još jedna potvrda naših odličnih ekonomskih rezultata!🇷🇸 Bečki institut za međunarodne ekonomske studije povećao je prognozu našeg privrednog rasta za 2022. godinu na 4,9%, čime je Srbija najbolja od svih zemalja Istočne Evrope, koje su bile deo ove analize, a zajedno sa Poljskom koja ima isti projektovani privredni rast. Ponosni smo na naše rezultate i na to kako smo se izborili sa krizom izazvanom pandemijom korona virusa, a s obzirom na to da je Srbija kumulativno, za poslednje dve godine, imala najveći privredni rast u Evropi, ne računajući Irsku koja je sedište najvećih multinacionalnih kompanija na svetu, pa je u tom smislu neuporediva sa ostatkom kontinenta - napisao je ministar Mali na svom Instagram nalogu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)