MINISTAR MALI OBJAVIO VAŽNE VESTI: Stigla nova potvrda naših odličnih ekonomskih rezultata - Srbija najbolja od svih zemalja Istočne Evrope!

Novosti onlajn

27. 01. 2022. u 17:15

MINISTAR finansija Siniša Mali na svom Instagram nalogu objavio je važne vesti za našu zemlju, a koje se tiču prognoze našeg privrednog rasta za 2022. godinu.

МИНИСТАР МАЛИ ОБЈАВИО ВАЖНЕ ВЕСТИ: Стигла нова потврда наших одличних економских резултата - Србија најбоља од свих земаља Источне Европе!

Foto: Printscreen/RTS

Naime, iza ove prognoze stoji Bečki institut za međunarodne ekonomske studije.

- Još jedna potvrda naših odličnih ekonomskih rezultata!🇷🇸 Bečki institut za međunarodne ekonomske studije povećao je prognozu našeg privrednog rasta za 2022. godinu na 4,9%, čime je Srbija najbolja od svih zemalja Istočne Evrope, koje su bile deo ove analize, a zajedno sa Poljskom koja ima isti projektovani privredni rast. Ponosni smo na naše rezultate i na to kako smo se izborili sa krizom izazvanom pandemijom korona virusa, a s obzirom na to da je Srbija kumulativno, za poslednje dve godine, imala najveći privredni rast u Evropi, ne računajući Irsku koja je sedište najvećih multinacionalnih kompanija na svetu, pa je u tom smislu neuporediva sa ostatkom kontinenta - napisao je ministar Mali na svom Instagram nalogu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Smeštanje najstarijih članova porodice u dom za stare