MALI U SKUPŠTINI: Vrednost sporazuma 768,8 miliona evra

Tanjug

06. 07. 2021. u 11:43

SKUPŠTINA Srbije počela je danas raspravu o potvrđivanju više sporazuma o zajmovima, a ministar finansija Siniša Mali kaže da je ukupna vrednost svih sporazuma 768,8 miliona evra i da je reč o predlozima zakona koji su, kako navodi, ključni za dalji ubrzani rast i razvoj ekonomije.

МАЛИ У СКУПШТИНИ: Вредност споразума 768,8 милиона евра

Foto: Tanjug

- Tri su oblasti na koje se odnose zakonski predlozi, a to su dalja izgradnja i unapređenje saobraćajne infrastrukture, unapređenje životne sredine i unapređenje javnog sektora u Srbiji - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

Pred poslanicima je Predlog zakona o potvrdivanju Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji izmedu Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Zajednicke deklaracije u vezi sa trilateralnim pristupom pravilima o poreklu i Zajedničke deklaracije o vezi između Protokola o Irskoj/Severnoj Irskoj i Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji.

Skupština će pretresati Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1020 01 Y izmedu Francuske agencije za razvoj i Srbije za realizaciju Programa urbane sredine otporne na klimatske promene, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1015 02 D između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije za Projekat modernizacije železnickog sektora u Srbiji Faza 1, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Programski zajam za razvojne politike za efikasnost javnog sektora i zeleni oporavak) izmedu Republike Srbije i Medunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na dnevom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat integrisanog razvoja koridora reke Save i Drine primenom višefaznog programskog pristupa) izmedu Republike Srbije i Medunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat modernizacije železnickog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa) izmedu Republike Srbije i Medunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Gasni interkonektor Niš -Dimitrovgrad - Bugarska (granica) izmedu Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)