OD SADA VAŽI NOVA IZREKA - SRBIJA DO DUBAIJA! Istorijski nastup domaće privrede na Svetskoj izložbi

PKS

30. 03. 2022. u 17:05

SRPSKI privrednici ostvarili su gotovo 10.000 poslovnih kontakata sa predstavnicima više od 100 zemalja tokom šest meseci svetske izložbe „Ekspo 2020 Dubai“.

ОД САДА ВАЖИ НОВА ИЗРЕКА - СРБИЈА ДО ДУБАИЈА! Историјски наступ домаће привреде на Светској изложби

Foto PKS

Do sada je potpisano više od 40 predugovora i ugovora sa partnerima iz sveta, a više od 20 domaćih kompanija priprema početak poslovanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i na Bliskom istoku, kaže Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u UAE i direktor biznis programa Srbije na Ekspou:

„Ekspo je apsolutno jedinstvena platforma gde su 192 zemlje predstavljale svoje potencijale i sa ponosom ističem da je biznis program Srbije na Ekspou bio jedan od najzapaženijih“.

Sumirajući ključne rezultate nastupa srpske privrede u Dubaiju tokom pola godine Izložbe, navodi i da je u Biznis habu Srbije, prvom te vrste u svetu, održano više od 200 prezentacija i sastanaka.

„Saradnja sa svim najvećim ekonomijama sveta, novi poslovi i ugovori, uspešne investicione konferencije i interesovanje mnogobrojnih partnera jasno dokazuju da privrednici iz Srbije imaju snagu da se kvalitetno pozicioniraju. Kroz uspostavljanje Biznis haba Srbije i povezivanje naših privrednika sa privrednicima iz regiona, stvorili smo preduslove za maksimalno iskorišćenje potencijala Dubaija kao regionalnog centra trgovine, logistike i snabdevanja Bliskog istoka, Afrike i Jugoistočne Azije“, kaže Selaković.

Nastup domaćih kompanija na sajmovima Gulfood, GITEX, GITEX Future Stars i pobeda kompanije Joberty na takmičenju "Supernova izazov" doprineli su većoj vidljivosti naših proizvoda, inovacija i znanja na globalnoj mapi privrede.

U Emiratima su potpisani ugovori Kancelarije za IT i e-upravu sa G42 i Oracle, Srbija je pristupila porodici Svetskog logističkog pasoša, potpisani su sporazumi sa više privrednih komora i poslovnih saveta...

Najveća globalna manifestacija predstavljanja kulture i privrede više od 190 zemalja počela je 1. oktobra prošle godine. Kapije Ekspoa zatvaraju se sutra, nakon čega će obilazak paviljona zemalja učesnica biti moguć kroz virtuelne ture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri