AUSTRIJA PUNA REČI HVALE ZA NAŠU ZEMLJU: "Srbija predvodi trku, prvak kontinentalne Evrope u vakcinisanju"

Tanjug

06. 02. 2021. u 08:41

AUSTRIJSKI dnevnik "Esterajh" objavio je danas članak u kojem piše da je Srbija prvak kontinentalne Evrope u vakcinisanju protiv virusa korona.

АУСТРИЈА ПУНА РЕЧИ ХВАЛЕ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ: Србија предводи трку, првак континенталне Европе у вакцинисању

Foto: S. Babović

U tekstu pod nazivom "Korona: Ova zemlja je evropski prvak u vakcinisanju", list piše da dok u EU, zbog problema oko isporuke, vakcinacija sporo napreduje, ta zemlja predvodi trku.

- Srbija je, u odnosu na broj stanovnika, vodeća u vakcinaciji protiv korona virusa na evropskom kontinentu. Ova balkanska država već je vakcinisala više od pola miliona svojih sedam miliona stanovnika, prenosi naučni časopis "Our vorld in data". To je više nego bilo koja druga zemlja u Evropi, uz izuzetak Velike Britanije - podvlači dnevnik.

Dok je EU proteklih nedelja morala da se bori sa problemima u proizvodnji i isporukama od strane proizvođača vakcina, Srbija se oslanja posebno na kineske i ruske vakcine.

Sredinom januara je ta zemlja, koja nije članica EU, naglašava "Esterajh", dobila milion doza kineskih vakcina.

List prenosi i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je na pitanje po kojoj ceni je nabavljena kineska vakcina, rekao da se radi o "odličnom dogovoru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ČIST BEOGRAD - ČISTA POBEDA: Kompanija Meridian i studenti FON-a nastavili veliku ekološku akciju i ULEPŠALI PRESTONICU!