UGLEDNI AMERIČKI MAGAZIN FORBS: Srbija postaje svetski šampion u vakcinaciji!

Novosti online

06. 02. 2021. u 08:02

SRBIJA i druge zemlje koje su pokazale suverenost u nabavci vakcina postaju globalni šampioni vakcinacije.

УГЛЕДНИ АМЕРИЧКИ МАГАЗИН ФОРБС: Србија постаје светски шампион у вакцинацији!

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

Ovim rečima ugledni američki magazin "Forbs" piše o porecesu imunizacije stanovništva koje sprovodi Srbija koja se ubraja među najuspešnije države sveta kada je reč o vakcinaciji svojih građana protiv korona virusa.

"Srbija predstavlja savršen primer sprovođenja vakcinacije. Građani ove zemlje mogu da biraju, ne samo vrstu vakcine, već i mesto u kome žele da se vakcinišu. Imunizacije se sprovodi širom Srbije na 410 stanica i vakcine su dostupne svim građanima, u svim gradovima širom zemlje.", piše "Forbs".

Magazin hvali i strategiju vakcinacije koju uspešno sprovodi Vlada Srbije.

- Štaviše, Vlada je takođe primenila novu modernu platformu za isporuku i zakazivanje vakcina, nazvanu „Sistem za upravljanje imunizacijom Republike Srbije“ - navodi se u tekstu. 

Internet digitalna platforma je takođe pozitivno komentarisana u tekstu.

- Ova platforma pruža konkurentsku prednost u korišćenju algoritama veštačke inteligencije. Građani se mogu brzo prijaviti za imunizaciju putem ovog sistema upravljanja, koji u realnom vremenu daje obaveštenja o napretku, praćenju i rasporedu vakcinacija. Svi građani imaju pristup Nacionalnom portalu eUprave, što znači da nijedan deo stanovništva ne ostaje u mraku - piše Forbs.

Navodi se i da ne samo da se čini da je vlada zadovoljna, već da i građani Srbije na društvenim mrežama izražavaju zadovoljstvo zbog digitalne vladine inicijative i ukupnog iskustva sa vakcinacijom.

- Stotine centara primarne zdravstvene zaštite, mesta za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu, Nacionalni institut za javno zdravlje, zajedno sa regionalnim ograncima, nekoliko vladinih agencija, Nacionalni portal e-uprave i nekoliko pozivnih centara - olakšavaju razmenu informacija, interoperabilnost i upravljanje - svi su integrisani u sistem - navodi se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...