SRPSKA država je rođena u bespoštednoj borbi koju je predvodio njen utemeljivač i rodonačelnik svetiteljske loze Nemanjića, Stefan Nemanja, koji je u sredu dobio impresivan spomenik u centru Beograda.

drenovac30

28.01.2021. 00:40

Заиста јесте прича о нама, о оној лепшој страни историје, али и оној мрачној која нас стално дели, на јунаке и издајник, на четнике и партизане и оне за мач или крст. Београд има чиме да се поноси од данас, јер је отац нације коначно добио свој споменик.

Dragan

28.01.2021. 01:57

Srbija se ne stidi svoje istorije, svog identiteta a Stefan Nemanja je vladar koji je postavio temelje srpske države, ktitor crkava i manastira, simbol srpske države i pravoslavlja.

Olivera

28.01.2021. 04:49

Gradimo novu, modernu državu i trudimo se da u toj modernoj državi čuvamo svoju tradiciju i svoju istoriju. Ujedinjeni sećanjem na Stefana Nemanju, ponosni na istoriju idemo dalje čuvajući ono što smo.

Miodrag

28.01.2021. 05:46

Imamo proslost sa kojom se mozemo ponositi. Zato je spomenik koji je podignut Stefanu Nemanji rodonacelniku loze koja je stvarala Srbiju preko 200 godina lep primer za podsecanje. Izbor lokacije pored nekadasnje zeleznicke stanice koja i dalje pleni lepotom sa pogledom na ulicu koja nosi njegovo ime i sediste drzavnih institucija Republike Srbije i hram Svetog Save mislim da je adekvatan. Meni bi se vise dopadalo da je umesto maca bio nas pravoslavni krst ali to je sitnica u odnosu na to da pocinjemo da se secamo proslosti. Obnovimo je i u nastavi

Gordana

28.01.2021. 08:17

Kome može da smeta spomenik jednoj od najvažnijih istorijskih ličnosti naše zemlje. Stefan Nemanja zaslužuje da krasi ulice Beograda i ja jedva čekam da ga vidim uživo.

Srbijo Zuta kuco

28.01.2021. 10:19

Spomenik je impresivan. Proputovao sam svet i mogu da posvedocim da ima malo spomenika koji mogu da se uporede s ovim, odlicno osmisljenim i uradjenim spomenikom. Zivela Srbija!