RAZLOG za odlučniju reakciju prema kršenju preporuka sada je i taj što želimo da ocenimo efekat polaska u školu, a to ne možemo ako dolazi do kršenje drugih mera na estradnim događajima i drugim okupljanjima. Ako to dovede do pogoršanja situacije nećemo moći da dobro ocenimo. Još važniji razlog je da ne želimo da vidimo ponovo porast zaraženih korona virusom, rekao je imunolog dr Srđa Janković.

ZALIV tacka NET

02.09.2020. 14:00

Ne prijavljujete tacan broj zarazenih, tempirate stvar oko nove skolske godine kako posle ne bi ostavli prostor da vas kritikuju i pitaju sto ste decu pustali u skole. Izjavljujete uporno da oko 3% dece ne ide u skole sto nije istina, u odeljenju mog sina 50% ne idu, u odeljenju deteta naseg komsije njih 30%, u odeljenju deteta naseg kuma 40%.... dakle namerno se iz vama znanih razloga sve ovo cini a posledice ce biti fatalne. Dete neka i izgubi jednu skolsku godinu nista toliko strasno a dete koje izgubi baku deku mamu ili tatu e to jeste strasno

Max

03.09.2020. 07:53

U jednoj gimnaziji u NS pojedini profesori deci dozvoljavaju da ne nose maske u učionici!? Zašto se to dozvoljava? Većina dece redovno(za sada) nose maske, zašto se pojedini profesori ne kažnjavaju? Kako dokazati dečiju tvrdnju? Da li je za to odgovoran direktor, ili političari koji ne nose masku prilikom intervjua u punom studiju(svakidašnji "lep"primer sa TV-a)?