MINISTAR prosvete Mladen Šarcević kaže da se intenzivno radi na pripremi različitih modela za nastavu od jeseni i da će stariji učenici i srednjoškolci verovatno imati po dve sedmice nastvu u školi i kod kuće, a osnovci od prvog do četvrtog ići u školu sve vreme ili tri dedelje pratiti nastavu u školi, a jednu nedelju na daljinu.

Komentari (2)

Maja

27.07.2020. 16:18

Gospodine Sarcevicu, moje dete ima astmu, pa kako mislite da ono četiri, pet sati nosi masku u zatvorenom prostoru, nema šanse?! Ne znam kako ćete se organizovati, ali period iza nas je bio katastrofalan, što se online nastave tiče. Dva djaka, previše gradiva, cupkanje od strane deteta da li će stići da uradi test za određeno vreme, stresovi, haos, doveli su do toga da dete dobije herpes. Više su roditelji pomagali i radili, a deca će ne naučena u novu školsku godinu, strasno.

Beograd

24.08.2020. 18:09

Tražili su od nas da se izjasnimo kakvu nastavu biramo a niko nam nije rekao uslove pod kojima se odvija jedna a pod kojima druga. Tek nakon svog izbora, saznajemo da će "onlajn učenici" morati da odgovaraju pred komisijom(!!!!!!). Ehej, dete peti šesti, sedmi osmi, pred komisijom?! I to gomilu gradiva odjednom, iz svakog predmeta, kao na fakultetu, jer oni ne mogu da formiraju komisije svaki čas! Zašto ne kod svog nastavnika? "Obični" đaci se dele na po pola odeljenja, jedni idu pon, sre, pet, a drugi uto i čet pa se seledeće nedelje zamene. Znači nastavnici rade isto radno vreme kao i obično ali deca se školuju pola školskog vremena a pola gube. Niko ne kaže da li je gradivo redukovano?! Niko ne kaže kako će uskladiti TV program (jer nastava je na TV a ne u gugl učionicama, svom nastavniku dete može samo "po dogovoru" da se javi radi "kratkog savetovanja")! Jel ovo normalno!? Da li ćemo moći da promenimo odluku? - ni to nisu znali. Znaju da kažu da nije poželjno. Mnogo toga prepušteno je direktorima koji zloupotrebljavaju situaciju na štetu dece i zdravlja. Prvo se gleda da se zaštite interesi nastavnika, da ne bi morali da se organizuju za duple oblike nastave, ispitivanja. Roditelji većinom nezainteresovani za dublje razmišljanje, odlučuju se mahom za običnu nastavu i oni koji ne moraju, a posle će biti kuku i lele kad budu krenula deca da se razboljevaju, prenose zarazu bakama i dekama. Niko ništa ne pita, a ko pita iziđe na loš glas. Tragično!