Zašto je Olaplex 3 tretman toliko popularan?

Novosti online

10. 10. 2023. u 08:00

Olaplex 3 je više od običnog tretmana za kosu. To je revolucionarna formula koja ne samo da obnavlja kosu, već je i čuva od oštećenja, pružajući profesionalne rezultate čak i tokom kućne upotrebe.

Зашто је Олаплеx 3 третман толико популаран?

Foto unsplash

Ovaj proizvod je za kratko vreme postao jedan od najpoželjnijih preparata za negu kose, a ne samo da ima mnogo pozitivnih komentara na društvenim mrežama, već ga i frizeri rado preporučuju. Zato u nastavku sledi nešto više informacija o samom proizvodu i saveti kako da ga pravilno koristite.

Kako Olaplex br.3 obnavlja kosu?

Kosa ima izuzetno kompleksnu strukturu, oblikovanu brojnim disulfidnim vezama između proteina koji je čine. Ove veze igraju važnu ulogu u održavanju čvrstine i elastičnosti kose. Kada se ove veze oštete, kosa postaje krhka, suva, i njeni krajevi gube vitalnost, dok pritom izgledaju isušeno i ispucalo.

U takvim situacijama, probajte Olaplex 3, jer je ovaj proizvod odličan izbor za efikasan oporavak kose. Centralna komponenta Olaplex 3 proizvoda je bis-aminopropil diglikol dimaleat, sastojak koji duboko prodire u strukturu kose i obnavlja oštećene disulfidne veze. Kao rezultat ovog procesa, kosa postaje zdravija i mekša na dodir.

Kako se Olaplex br.3 tretman koristi?

Prvo, lagano isperite kosu, a zatim je pažljivo osušite peškirom. Nakon toga, nanesite dovoljnu količinu Olaplex br.3 preparata duž cele dužine kose, a zatim ravnomerno pročešljajte od korena do vrhova. Slično kao kod svake druge maske za kosu, nanosite je na vlažnu kosu kako bi proizvod bolje delovao.

Iako je minimalno vreme za delovanje na kosu deset minuta, što duže ostavite, to će bolji biti rezultati. Razmislite o tome da nanesete masku pre spavanja i ostavite je da deluje preko noći ili je upotrebite dok obavljate svakodnevne aktivnosti. Kako biste pojačali apsorpciju, možete omotati kosu prozirnom folijom ili nositi kapu za tuširanje. Ovo će zadržati toplotu i vlagu, što pomaže sastojcima da prodru dublje.

Zatim pažljivo isperite kosu pre nego što nastavite sa uobičajenom rutinom pranja kose. Važno je napomenuti da Olaplex br.3 nije zamena za regenerator, pa bi i dalje trebalo da koristite balzam ili regenerator kako biste postigli najbolje rezultate.

Koliko često koristiti Olaplex br.3?

Sve zavisi od stanja vaše kose. Ukoliko vam je kosa baš oštećena, Olaplex br.3 možete koristiti 2-3 puta nedeljno. Ako se često farbate ili stilizujete kosu, idealno je koristiti ga jednom nedeljno. S druge strane, ako želite očuvati već zdravu kosu, verovatno nećete morati da ga koristite tako često. Najbolje bi bilo da korišćenje prilagodite potrebama vaše kose i uživajte u rezultatima.

Koje su prednosti korišćenja Olaplex 3 tretmana?

Neretko zaboravljamo koliko je naša kosa izložena različitim faktorima koji je mogu oštetiti. To uključuje promene u okolini, nepredvidive vremenske uslove, korišćenje toplotnih aparata za oblikovanje frizure ili pregrubo češljanje.

Ono što čini Olaplex broj 3 tako korisnim je njegova sposobnost da deluje na sve tipove kose i prodire duboko unutar vlasne strukture kako bi je ojačao i zaštitio od mogućih oštećenja. Povoljne cene ovog proizvoda su ga učinile nadaleko poznatim i dostupnim.

Takođe, poznat je po svojoj moći da hidrira i obnavlja kosu, zahvaljujući hranjivim sastojcima koji obnavljaju veze u kosi, čineći je blistavom i glatkom. Ono što je posebno važno jeste to što Olaplex broj 3 odgovara svim tipovima kose, jer veze unutar same strukture kose nisu uslovljene polom ili godinama.

Da li je vašoj kosi potreban Olaplex br.3 tretman?

Olaplex tretman efikasno deluje na različitim tipovima kose, bez obzira da li je vaša kosa prirodna ili je već prošla kroz brojne tretmane i doživela ozbiljna oštećenja. Ovaj proizvod u drugom broju je posebno tražen u frizerskim salonima, gde se kositi uz farbanje kose.

Osim toga, Olaplex pomaže u obnavljanju oštećene kose koja je prošla naporno stilizovanje aparatima kao što su pegle za kosu, figaro ili fen. S druge strane, ako je vaša kosa prirodna i ne previše oštećena, možda nećete primetiti drastične promene nakon korišćenja Olaplex 3 tretmana, ali na taj način je možete zaštititi od spoljnih faktora kako biste je očuvali sjajnom i zdravom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu