MINISTAR GAŠIć SA KINESKIM ZVANIČNIKOM: Uskoro zajedničke patrole zbog bezbednosti turista

Z.U.

27. 09. 2023. u 16:41

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas sa članom Politbiroa i sekretarom Komisije za političke i pravne poslove Komunističke partije Narodne Republike Kine Čen Venćinom sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti javne bezbednosti.

МИНИСТАР ГАШИћ СА КИНЕСКИМ ЗВАНИЧНИКОМ: Ускоро заједничке патроле због безбедности туриста

Foto: MUP

Ministar Gašić zahvalio se na principijelnoj podršci Kine u multilateralnim organizacijama, posebno u Interpolu, kao i na razumevanju srpskih stavova i sveobuhvatnoj podršci teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Ministar se posebno zahvalio Kini na tome što Srbiju gleda kao svog ravnopravnog partnera.

Čen Venćin je istakao važnost prijateljstva dve države koje je na istorijskom vrhuncu, a koje se temelji na iskrenom prijateljstvu i uzajamnom poštovanju dva predsednika, Sin Đi Pinga i Aleksandra Vučića.

Gašić i Venćin složili su se da će predstojeće zajedničke policijske patrole dodatno ojačati saradnju i podići nivo bezbednosti kineskih turista, za koje se očekuje da će ih biti sve više, kako u evropskim zemljama tako i u Srbiji.

Na mestu nekadašnje kineske ambasade u Beogradu, ministar Gašić i Venćin položili su vence na spomen-ploču državljanima Kine poginulima tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)