PREDLOŽENIM izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima prvi put u naše zakonodavstvo uvode se električni trotineti. Njih će, kako objašnjava za "Novosti" Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, moći da voze već četrnaestogodišnjaci, ali pod posebnim uslovima.

Djordje

12.08.2023. 11:54

A sta ce mo sa dostavljacima hrane?! Na elektrivnim biciklima jure kao sumanuti, trotoarima jednosmernim ulizama, nepostujuci ni kedan saobracajni propis a semafori ne postoje za njih?! Ruse pesake jedva zaobilaze decu i samo je pitanje dana kad ce nastrafati neko dete?! A ceka se to pa fa se ubedu pravila o tome gde i kako im je dozvoljeno da divljaju ?! Trotineti su mnogo manji problem od suludih voznji elektricnih bicikala!!!

PERAAS

12.08.2023. 12:26

EEEE PUSTA ZELJA .... TO SAMO AKO JE POKVAREN PA DA VOZI 25 KM / SAT ... I JOS DESNOM IVICOM.... suntavo voze sredinom kolovoza kao oslobodioci grada....

Mii

12.08.2023. 13:32

Ako moze i da se donese zakon da pesaci idu pesackom stazom a ne biciklistickom i jos da vode decu za ruku...pa cisto da moze da se vozi biciklistickom stazom

Stevaaan

12.08.2023. 19:18

Sve je to lepo i sjajno, ali primena??? Prekršaja na sve strane, svuda. Viđao sam da bukvalno ispred policijskog vozila prave prekršaje i ništa. Trotoari su odavno postali kolovozi, na trotoarima se parkira i to pišem o automobilima, a ne trotinetima i mopedima. Ne moramo mi puno izmišljati novih zakona, samo se držati postojećeh i bez protekcije, podmićivanja itd. budžet bi se popunio lepo dok divljaci nauče šta je kultura.