PRIČE TRI BOLESNE DEVOJČICE I MLADIĆA IZ TRSTENIKA TERAJU SUZE NA OČI: Aukcija vaskršnjih jaja treba da im pomogne da nađu lek (FOTO)

S.BABOVIĆ

31. 03. 2023. u 11:07

TRSTENIČANI počinju borbu da pomognu svojim bolesnim i siromašnim sugrađanima, a njihove priče teške su koliko im je teška bolest.

ПРИЧЕ ТРИ БОЛЕСНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ И МЛАДИЋА ИЗ ТРСТЕНИКА ТЕРАЈУ СУЗЕ НА ОЧИ: Аукција васкршњих јаја треба да им помогне да нађу лек (ФОТО)

Foto Arhiva

Za tri devojčice iz Trstenika i jednog Trsteničanina novac će se sakupljati na Humanitarnoj aukciji vaskršnjih jaja, koja se u ovom gradu organizuje već 17 godina.

- Devojčica (9) ima ozbiljna iskrivljenja kičme i grbu, kao i brojne dobroćudne tumore vezivnog tkiva - navode organizatori. - Novac joj je potreban kako bi se se njeno stanje precizno dijagnostikovalo u inostranstvu i što pre krenulo sa hirurškim lečenjem. Šestogodišnja Trsteničanka ima srčane tegobe od rođenja i kasni u razvoju. Njeni roditelji su razvedeni i sami bolesni, nemaju stalne prihode.

Vaskršnja jaja prodavaće se i za najmlađu među njima, trogodišnju devojčicu niskog rasta koja ima potrebu za konstantnom brigom i negom odrasle odgovorne osobe. Majka ove devojčice je, nažalost, preminula prošle godine od posledica infarkta, tako da ona živi sa još dve sestre, ocem koji se bavi poljoprivredom i bakom u ozbiljnim godinama, koja nije u situaciji da se brine o unuci.

- Trsteničanin (40) je slep epileptičar i mentalno nedovoljno razvijen. Materijalna situacija porodice i uslovi u kojima živi ovaj muškarac sa ocem su veoma loši - predočavaju organizatori 17. Humanitarne aukcije. - Žive od dodatka za tuđu negu i pomoć, jer otac ne može da radi. Smrt majke učinila je život ove porodice još težim. 

Organizatori pozivaju donatore da prijave svoje učešće na Aukciji, koja će se održati 12. aprila u podne u Likovnom salonu Doma kulture. Humanu ideju godinama realizuju Turistička organizacija opštine Trstenik, uz podršku Narodnog univerziteta i TV Trstenik, dok se novac prosleđuje ugroženim porodicama pogođenim nekim zdravstvenim problemom putem Centra za socijalni rad u Trsteniku.

Čak 43 unikatno ukrašena jajeta prodata su za rekordnih 357.000 dinara prošle godine. Najskuplje jaje dostiglo je cenu od 20.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)