NEOPISIV OSEĆAJ GLEDATI RADOST DECE Kancelarija za KiM: 40 učenika iz Kosovske Kamenice na Jahorini

Tanjug

29. 03. 2023. u 15:00

GRUPA od 40 učenika škole "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice boravi sedam dana na Jahorini gde imaju školu skijanja i druge edukativno zabavne aktivnosti, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

НЕОПИСИВ ОСЕЋАЈ ГЛЕДАТИ РАДОСТ ДЕЦЕ Канцеларија за КиМ: 40 ученика из Косовске Каменице на Јахорини

Foto: Tanjug

"Na ovaj način smo nastavili pozitivnu praksu da našim najmlađima sa Kosova i Metohije, posebno deci koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, omogućimo brojna rekreativna putovanja, uz sportsko edukativne aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Učenici na Jahorini borave do 2. aprila, a do putovanja je došlo u saradnji sa Ekonomskim fakultetom - Opština Pale, i sa podrškom Unije studenata, Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo i Pravoslavnog humanitarnog udruženja "Sveti Sava".

Prilikom posete učenicima pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov podsetila na sva putovanja za decu sa Kosmeta i istakla da je ovo treće putovanje ove godine dece sa KiM.

"Prethodno je grupa od 50 đaka iz severnih opština boravila na Tari, a pomogli smo i da 26 učenika iz Orahovca boravi na Kopaoniku. Samo u poslednje dve godine, zahvaljujući podršci Kancelarije, više od 2.200 naše dece putovalo je na more, planinu i u razne sportsko-rekreativne kampove", rekla je ona.

Istakla je da je neopisiv osećaj gledati radost dece dok se upoznaju sa novim predelima i sadržajima.

"Posebno zbog toga što većina ove dece živi u specifičnim, ograničenim uslovima koje diktira život na KiM. Zato ćemo koristiti svaku priliku da im ulepšamo i obogatimo odrastanje", navela je Miladinov. Sedmodnevni boravak organizovan je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista