POLARNI VRTLOG NADVIJA SE NAD SRBIJOM: Meteorolog Ristić najavio - Stiže nam prvi sneg, mogući su i zemljotresi

Novosti onlajn

08. 12. 2022. u 23:59

METEOROLOG Ivan Ristić istakao je da nam prvi sneg stiže već u ponedeljak, ali da neće biti neobično da se u ovo doba godine i zatrese tlo pod Srbijom.

ПОЛАРНИ ВРТЛОГ НАДВИЈА СЕ НАД СРБИЈОМ: Метеоролог Ристић најавио - Стиже нам први снег, могући су и земљотреси

Arhiva

- Moja teorija se zove "Tajna veza između klime, vulkana i zemljotresa". S tim globalnim otopljenjem počele su vulkani sve češće da se javljaju, zemljotresa ima na sve strane. Na sreću, nismo toliko osetljivo područje, ali bilo je desetak zemljotresa i svi se javljaju na proleće ili jesen - objašnjava Ristić.

Meteorolog ističe da ulazimo u period kada može doći do jačih zemljotresa, ali da možemo očekivati sneg već u ponedeljak.

- Ovo je period kad može biti jačih zemljotresa, ja se nadam da neće. Najjači zemljotresi se dešavaju na mestima gde su bili vulkani. Kod nas su to centralna Srbija i Kopaonik gde su mogući potresi do 6 Rihtera - otkrio je Ristić.

On je istakao i da gde god da postoji brdovit teren može biti zemljotresa.

Meteorolog Ristić prognozirao je i kad će prvi sneg u Beogradu i nižim delovima naše zemlje.

- U nedelju po podne ide zahlađenje. Dolazi čuveni polarni vorteks (vrtlog koji natkriljuje Severni i Južni pol) u Evropu koja će cela biti pod snegom. On će potpuno promeniti vreme do kraja decembra. U Beogradu i Srbiji očekujem sneg tokom dana u ponedeljak - zaključio je Ristić.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

ZVERSKI PRETUČEN: Tragična smrt našeg velikog glumca - mislili da je Rom, nisu ga prepoznali! On potom tražio da ih ne gone krivično