NOVI SAD DANAS ORGANIZOVAO ISPRAĆAJ KANDIDATA NA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA Crnobarac: Čestitam na spremnosti da služite svojoj otadžbini

Novosti online

30. 11. 2022. u 15:15

CENTAR Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad danas je organizovao ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, u decembarskom uputnom roku. Svečanosti je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

НОВИ САД ДАНАС ОРГАНИЗОВАО ИСПРАЋАЈ КАНДИДАТА НА ДОБРОВОЉНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА Црнобарац: Честитам на спремности да служите својој отаџбини

Foto: Printskrin/instagram/ igor_crnobarac

Danas je na služenje vojnog roka otišlo 20 kandidata, 18 momaka i dve devojke, koji su ispunili sve standarde. Budući vojnici će služiti vojni rok šest meseci, a dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svakog meseca primaće novčane nadoknade. Nakon završetka mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.

Zamenik gradonačelnika Crnobarac je naveo da mu je veoma drago što se sve više mladih ljudi odlučuje na dobrovoljno služenje vojnog roka.

 - Ovom prilikom im čestitam na odvažnosti i hrabrosti, kao i na njihovoj spremnosti da rade na sebi i služe svojoj otadžbini. Ovom prilikom bih i u ime Grada Novog Sada želeo da se zahvalim vojsci Republike Srbije na svemu što radi za naš narod. Grad Novi Sad će uvek biti tu spreman da je u tome podrži i doprinese poboljšanju pripadnika snaga bezbednosti - izjavio je Crnobarac.

Potpukovnik Dragan Dimoski, načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, naglasio je da je broj kandidata koji se upućuje na služenje u ovom roku veći za 34 posto nego broj kandidata nego u istom roku prošle godine.

 - Oni nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova. Ovu priliku koristim da pozovem sve momke i devojke zainteresovane za služenje vojnog roka da se od sutra prijave, ali i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire za martovskom uputnom roku što mogu učiniti u kancelarija Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, na portalu Vlade Republike Srbije e-Uprava i u ekspoziturama JP “Pošta Srbije” - pozvao je Dimovski.

Devetnaestogodišnjak Zoran Kantor istakao je za prisutne medije da je za prijavu prevladala porodična tradicija.

 - Želja mi je bila od malih nogu da se prijavim u vojsku. Nakon ovoga bih želeo da odem u 72. specijalnu jedinicu, to mi je prioritet - rekao je Kantor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...