EPISKOP banatski Nikanor, povodom predstojećeg Evroprajda, koji će u septembru biti održan u Beogradu, najavio je anatemu (prokletstvo) protiv učesnika i organizaotra ovog skupa.

Komentari (12)

Lukić Bojan

13.08.2022. 06:56

Da se razumemo: ja nisam vernik, nisam ni krštren, rođen sam u vreme socijalizma. Aneteziolog sam , radim u KBC Mišović u porodilištu na bezbolnim porođajima, zahvaljujući tome što svaka žena može da dobije ( i dobije) peridural za porođaj, u Mišoviću se broj porođaja za dve godine duplirao. Svako koga brine negativan priraštaj stanovništva u Srbiji bi trebalo da bude protiv LGBT vrednosti. Evolucija je izmislila (prirodnom selekcijom) i seks i orgazam da bi povećala natalitet - sve drugo je protivprirodno. Što se Ane Brnabić tiče: ona ima pravo da baci svoju matericu i da se posluži Milicinom ( mogla je da rodi sedmoro kao Ursula Fon Der lajen), ali nema prava da druge ubeđuje da je to u redu - JER NIJE.

Gorangoksi 55

13.08.2022. 07:25

Rekao čovek ono što ogromna većina našeg naroda misli. Ali pošto moramo da se uvlačimo nekima onda je to loše što on kaže i moramo da ćutimo.Znaci gospoda je i prethodnih godina organizovala ovo i onda dodju perd crkvu i namerno zvižde i vredjaju nam veru. Organizovao si Ok,ali brate idi svojim putem,a ne oni namerno provociraju. Pa dodju najviše iz drugih zemalja,da su bar naši pa da razumem,a ovo moraš da trpiš i ćutiš nekom tamo.Pa čekaj malo ko je ovde lud

Red Star

13.08.2022. 07:26

Na neciji drugi skandal je odgovorio sasvim primereno i u duhu srpskog pravoslavnog naroda. Podrzavam njegov govor i protiv sam europrajda u Beogradu.

Ljubica

13.08.2022. 08:11

U čije ime priča ovaj čovek ne znam, ali sam sigurna da ne priča u ime SPC i Srba.Bez obzira što mnogi nastoje da Srbiju i Srbe predstave kao ne tolerantne u Srbiji se poštuju prava svih nacionalnosti i ničije crkve i groblja se ne skrnave. Protiv ovog kvazi sveštenika bi trebalo pod hitno podneti tužbu i sprečiti ga da šteti SPC i narodu, koji on navodno pokušava ovakvim ispadima da štiti.

Ljubica

13.08.2022. 20:18

Još nisam čula da Ana Brnabic bilo koga ubedjuje da ima identično mišljenje o biranju partnera. Ni meni se ne svidja da deca uče kako su ne opredeljeni po polu, dok se sami izjasne i smatram da bi trebalo više da se posvećuje klasičnoj porodici. Pošto se pokušava izazvati narativ da je klasična porodica prevazidjena,ali kao što sam protiv nametanja takve volje na silu, još više sam protiv pozivanja na nasilje oružjem i vredjanje nekoga i to od strane crkve koja bi po mom mišljenju trebala pre svega miroljubivost da propoveda. To je moje lično mišljenje i ne smatram da sam zbog toga manje pravoslavne vere, nego ovi što bi to nasilno rešavali.